we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Nikola Tesla
Szer. 29 Aug. - 15:32

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
i'm here

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Képességötletek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Chris O'donnell
Hozzászólások száma : 30
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Szer. 13 Júl. - 12:46

Úgy éreztem, hogy túl szép, hogy igaz legyen. Feltettem magamnak a kérdést, hogyhogy nem jutott ilyen kézenfekvő ötlet az eszébe senkinek. Úgy tűnik mégis eszébe jutott. Vegyétek úgy, hogy nem szóltam és elnézést kérek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
X-men
be brave, we're a team
Play By : Dean Geyer
Hozzászólások száma : 171
Kor : 24TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Szer. 13 Júl. - 9:28

Jó ötlete, de nekem mindkettőre van karim. Very Happy
Ő képességeket erősít fel: http://xmen-firstclass.hungarianforum.com/u344

Neki mondjuk a vére, tehát nem úgy képesség, de vére hat mások dns-ére, úgy lehet képességet elvenni, adni vele. Smile
http://xmen-firstclass.hungarianforum.com/u184
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Chris O'donnell
Hozzászólások száma : 30
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 12 Júl. - 16:55

Nem tudom, hogy a fiúnak filmben születésétől volt az a képessége vagy kísérleteztek rajta. Volt egy fiú aki megszüntette más mutánsok erejét és minden éremnek két oldala van kitaláltam egy képességet ami felerősíti a mutánsok képességeit.

Egy másik pedig, hogy képességgel ruházza fel az átlagos embert először csak rövid ideig tart, de idővel nő az időtartam.
Külön külön vagy akár egyszerre is használható.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Pént. 17 Okt. - 10:15

Hoy

Igen mostanában nem nagyon vagyok fent még annyit sem írok, viszont annál többet kattog az agyam és most összegyűlt pár dolog, remélem valakinek hasznára lesz valamelyik Smile

Képesség neve: Detektálás

Mutáns név ötlet: Detektor( alapvetően másodlagos képességnek jó Smile)

Képesség leírása:
Aki rendelkezik ezzel a képességgel az kezdetben egy apró érintéssel képes rendszereket elemezni. Rendszer alatt értem: egy ház a benne lévő mindenséggel, vagy csak egy ember a zsebe tartalmával, de akár egy stadion stb.
Az elemzés szinte a legapróbb részletekig megmutatja a rendszert. A legapróbb részlet alatt pedig az atomokat kell érteni. A használó lelki szemei előtt látja a rendszert felépítő atomokat. Azok elkülönülő csoportját(molekula). Minden alkotói szintet észlel és kedve szerin tud úgymond zoomolni, illetve részletezni.
Példa: ha egy házra tenyerel akkor tudatába áramlik az információ amely tartalmazza a házban lévő atomok számát, azok kapcsolódását, molekulákat, sejteket, szöveteket,szerveket, tárgyakat, embereket stb. Ha elég képzett akkor az információ halmazból kitudja venni, illetve lelki szemei előtt látja, hogy mi van az épületben, illetve mi folyik benne. A legapróbb földön fekvő csikket is megtudja mondani hol van.
Kezdetben ez a rengeteg információ csak egy hatalmas kavarc a használó fejében továbbá komoly fejfájást és fagyást okoz az agyban. A használó agya ha nem képzett akkor lefagy, mintha 1 telepata kapcsolta volna le. Aztán a kép tisztulni kezd és a tudat számára is értelmezhető.
Késöbbiekben már látótávolságon belüli egységeket is képes teljesen kielemezni. Érintéssel mindig pontosabban. Amikor kiterjed a használó látására sokkal élesebben látja a világot. Megtanulja dekódolni az atomkupacokat.
(Tudom kicsit bonyolult lehet így elsőre... bármi kérdés van tessék feltenni és válaszolok)

Képesség neve: Végtelen pengék
Mutáns névötlet:Kovács, A fegyver mester
Képesség leírása:
1. Szint: A használó képes fegyvereket elhelyezni egy zsebdimenzióban, amiből kénye kedve szerint előhúzhatja a behelyezett fegyver pontos másolatát.(Darabszám limitet rád van bízva)
2.Szint: képesé válik a használó megnyitni ezt a zsebdimenziót és akaratával kilövelni, vagy csak kihúzni belőle a fegyverek másolatait. Továbbá ha megérint egy fegyvert akkor azt képes duplikálni. Kihúz belőle egy másolatot. Így akár 2 teljesen ugyan olyan fegyvert képes használni 1-1 kézben.
3.Szint: Képes átmenni a tároló dimenzióba. Sőt, másokat is képes magával vinni. Itt van talaj, amiben a fegyverek vannak félig leszúrva. Ezeket más is használhatja ha belép, vagy csapdába esik.(Embereket nem lehet másolni és elzárni ebben a dimenzióban. Csak a használó jelenlétében tud ember bekerülni és ott maradni.) Dimenzión belül, és azon kívül is a használó képes akár egyedi fegyvereket teremteni és akár eltárolni.(Lőfegyvert nem! )
Ezen a szinten a tároló kapacitás végtelen.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Hétf. 1 Szept. - 11:38

Képesség neve: Reverzibilitáció

Mutáns név ötlet: Szerelő

Leírás: Képes tárgyakat visszaállítani eredeti állapotukba. Legyne az törés, repedés, vagy akár égés. Ha egy már kialudt tűzrakó helyre koncentrál akkor ah amuból lassan ismét felépül a beleaprított fa. A visszafordítás mértéke csak a legutóbbi folyamat kezdetéig tekerhető vissza. Ha elhajlik egy acélcső azt vissza tudja hajlítani, de a vasból nem lesz vastömb majd pedig nyers érc amit a földből bányásztak ki.Képesség neve: Tükörhatás

Mutáns név ötlet: "Riposzt"; Adok-Kapok

Leírás: Ha valaki megpróbálja ártó szándékkal megsebezni, vagy rátámad. Akkor a képesség aktiválódik és az őt ért sérülés a támadón fog megjelenni. Kezdetben a képesség a legtöbb behatást ivsszaküldi annak aki szánta. Ezek közt vannak érzések érintés, egy csók, stb.
Hátul ütője: Ha a támadó magát próbálja megsebezni, de még aktív a képesség ( ha bekapcsol 2 körig bekapcsolva marad) akkor a célszemély fog megsérülni. Ugyan így ha a használó támad vissza ő maga szenvedi el a sérülést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Hétf. 1 Szept. - 9:42

Kár Smile Na de itt a kövi Very Happy

Képesség neve: Asszimiláció
Mutáns név ötlet Kaméleon, Geek(gyík/kocka)
Képesség leírása: Az asszimiláció egy olyan képesség amely egy tárgy, vagy anyag tulajdonságaival ruházza fel a használót. Kezdetben véletlenszerűen kerül átegy egy tulajdonság a használóra. Idővel azonban képes lesz válogatni egyes tualjdonságok között. Eleinte később maximum 5 tulajdonsággal ruházható fel a karakter. Mutáns képesség, vagy annak származéka, része, stb, nem vehető fel!

Példa:

Számológép megérintése: Eleinte előfordulhat hogy a benne lévő műanyag tulajdonságait ölti magára, a színét és ha van benne napelem akkor azt hoyg an apból is képes nergiát magába gyűjteni. Később megteheti, hogy csak a gyors számoló képességét veszi fel.

Vagy ha egy gumit fog meg. Nem biztos hoy elasztikussá válik eleinte sokkal valószínűbb, hogy a színét ölti magára. Fémeknél pedig a mozgása is nehézkessé válhat ha a ridegség tulajdonság is átruházódik.

Képesség távlatai: Teljes assimiláció
Ez az a szint amikor egy adott tárgyat már képes magába olvasztani nem pedig cska a tulajdonságait. Ilyen téren nincs kapcsolatban a kettő. Az 5 tulajdonságtól telejsen függeltenül képes lesz magába olvasztani 5 DARAB(2 ugyan olyan fegyver az 2 nek számít!) tárgyat. Ez lehet egy komlett napelem, számítógép, fegyver stb. A beépült tárgyak előhíváskor egészben vagy csak részben jönnek elő a használó testén.

Azonban ha a beépíteni kívánt tárgy nagyobb mint a használó, pl autó. Akkor lényegében egy fémes szerves, csontos humanoid robot jön létre. De ha már egy kamion vagy tank akkor a használó olvad bele a járműbe amit képes irányítani. Ez legfeljebb 10 perc lehet.

Végeredmény: 5 tárgy tulajdonságát veheti fel és 5 tárgyat olvazsthat magába. Ami beklefér Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Hétf. 1 Szept. - 9:33

Minden izé nélkül, de én ezt alapból vétózom. ^^ Szerintem sok és kb. értelmetlenné teszi a négy elemre épülő képességeket külön-külön. Smile

Gregory S. Severald írta:
Mielőtt kisértésbe esnék inkább kiadom másnak Very Happy

Képesség neve: Quadro kinézis
Mutáns név ötlet: Druida, Drú, Dudu
Leírás: A Quadro kinézis az a ritka képesség amely magába foglalja a Pyro, Hydro, Terra és Aero kinézis képességét. De ez még csak jéghegy csúcsa. Hiszen ha felismeri az illető a természet néhány azonosságát rögtön világossá válik számára, hogy a láva a tűz és a föld kereszteződéséből származik. A fémek pedig megmunkálásuk ellenére ugyanúgy a föld része, csak sokkal makacsabb. A növények is a földből és vízből épülnek fel.
A képesség legfőbb erénye, hogy ezeket a törvényeket felismerve képes az illető könnyedén kombinálni az elemeket.

Felhasználási feltételek: (jelenelgi szint)
Pyro:
- A nap melegéből merít erőt amit egyfajta tánccal/mozdulat sorozattal kell begyűjtenie a környezetéből. (Éjszaka nem működik sem napfogyatkozáskor.)
- Belső tüzéből/haragjából képes tűzcsóvákat kilőni testéből max: 5 méterre.
- Meglévő forrásból táplálkozik, ami nem alszik el és formálni is képes. Akár 10 méterre is elnyúlhat vele.
Hydro:
- Meglévő vízforrásból képes vizet mozgatni maximum 10 méter.
- Növényekből is nyerhet ki vizet.
Terra:
- Föld
- Szikla
- Homok
Aero:
- Légüres térben haszontalan
- Orkán erejű szelet képes kavarni

Képesség távlatai:
Pyro:
-Meszebb és nagyobb csóvákat képes lőni belső energiájából, nem fárasztja annyira
Hydro:
-Emberben lévő vizet is képes mozgatni. Ezzel együtt magát az embert. Max 3 NJK vagy 1 JK
Terra:
- Fémek irányítása
Aero:
-Repülés
-Tornádó


Elemek kombinálása:
-Láva mozgatása
-Növény manipuláció


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Hétf. 1 Szept. - 9:15

Mielőtt kisértésbe esnék inkább kiadom másnak Very Happy

Képesség neve: Quadro kinézis
Mutáns név ötlet: Druida, Drú, Dudu
Leírás: A Quadro kinézis az a ritka képesség amely magába foglalja a Pyro, Hydro, Terra és Aero kinézis képességét. De ez még csak jéghegy csúcsa. Hiszen ha felismeri az illető a természet néhány azonosságát rögtön világossá válik számára, hogy a láva a tűz és a föld kereszteződéséből származik. A fémek pedig megmunkálásuk ellenére ugyanúgy a föld része, csak sokkal makacsabb. A növények is a földből és vízből épülnek fel.
A képesség legfőbb erénye, hogy ezeket a törvényeket felismerve képes az illető könnyedén kombinálni az elemeket.

Felhasználási feltételek: (jelenelgi szint)
Pyro:
- A nap melegéből merít erőt amit egyfajta tánccal/mozdulat sorozattal kell begyűjtenie a környezetéből. (Éjszaka nem működik sem napfogyatkozáskor.)
- Belső tüzéből/haragjából képes tűzcsóvákat kilőni testéből max: 5 méterre.
- Meglévő forrásból táplálkozik, ami nem alszik el és formálni is képes. Akár 10 méterre is elnyúlhat vele.
Hydro:
- Meglévő vízforrásból képes vizet mozgatni maximum 10 méter.
- Növényekből is nyerhet ki vizet.
Terra:
- Föld
- Szikla
- Homok
Aero:
- Légüres térben haszontalan
- Orkán erejű szelet képes kavarni

Képesség távlatai:
Pyro:
-Meszebb és nagyobb csóvákat képes lőni belső energiájából, nem fárasztja annyira
Hydro:
-Emberben lévő vizet is képes mozgatni. Ezzel együtt magát az embert. Max 3 NJK vagy 1 JK
Terra:
- Fémek irányítása
Aero:
-Repülés
-Tornádó


Elemek kombinálása:
-Láva mozgatása
-Növény manipuláció


A hozzászólást Gregory S. Severald összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 1 Szept. - 9:44-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 19 Aug. - 22:51

Nem egészen original ötlet, de szerintem praktikus és kiegynesúlyozott.

Képesség neve: Kötött teleportáció
Mutáns név ötlet: Szállító
Képesség leírása: A hazsnáló tenyerén kezdetben egy apró tetoválásra emlékeztető koncentrikus szimbólum jelenik meg. Ezze la szimbólummal képes helyeket, embereket, tárgyakat megjelölni. CSak koncentrálnia kell és a szimbólum felfénylik a tenyere nyomán. Miután elveszi lassan elhalványodik és eltűnik. Legközelebb cska akkor lesz látható amikor a hazsnáló odateleportál, vagy éppen magához teleportálja a megjelölt tárgyat. Akkor csak felfénylik a szimbólum. kEzdetben apró tárgykat képes ellátni a szimbólummal. De a tenyerén lévő jel, folyamatosan gyarapszik. Felkúszik idővel ak ézfejre, onnát a karra, azon fel a vállig és nyúlványokként előbb utóbb a mellkast, hátat hasat is elérhetik. Minnél több részét másolja át valamire a szimbólumnak, annál nagyobb tömeget tud oda, vagy magához teleportálni. Ez a megnövekedett tömeg lehet akár több kisebb megjelölt tárgy, vagy ember.
A szimbólum a kézről valamire rámásolva mindig koncentrikus mintázatod ad, annak ellenére, hogy a használó kezén fel van tekeredve. A teleportációt füst kíséri(hazsnálóra bízva, hogy kék mint kurtnak, vagy piros mint Azazelnek, esetleg sárga, fekete, rózsaszín, stb...). MÉret/ tömegtől függően a füst mennyisége is nő. Wink
A képesség jelölés nélkül használhatatlan. A használónak elég rá gondolnia a kívánt tárgyra vagy helyre és máris végbemegy a tranzakció. Ha nem elég ügyes akkor ebből akér baja is lehet. Érdemes készségszintre fejleszteni, különben randin ha az ágyra gondolsz odakerülsz, de egyedül...

Tehát aki egy csapatot akar beteleportálni celebrohoz miután bejutott oda, az megteheti.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 19 Aug. - 22:34

Igaz hit

Képesség neve: Rezonancia
Mutáns név ötlet: Inquizitor
Képesség leírása: Nevével ellentétben nem hullám jellegű képesség. De mint jelnség ez a fgalom írja le a legjobban. Aki ezen képességgel rendelkezik, nem is biztos, hogy tud róla. Az illető X génjei igen sajátos módon viszonyulnak mások X génjeihez. AMi nem feltétlenül jó, illetve kellemes. Ha kapcsolatba lépnek olyan egyénnel akiben van X gén, magyarán mutáns. A használó génjei maguktól cselekszenek. Olyan impulzosokat kezdenek kibocsájtani amely irritálni, huzamosabb idő után pedig pusztítani kezdik az áldozat X génjeit. Vagyis a mutációjáért felelős részeit. AMinek egyértelmű következménye, hogy az áldozat ha nem hal bele a fájdalomba, ami az egész tetstében lezajlódó égető érzés okoz. Még a körmei is mintha felgyulladtak volna. Akkor a szörnyűséges kínszenvedés után elveszti a képességét. Avagy képességeit.


U.i.: Nem véletlen a cím, egy igaz hívő karakternek tudom javasolni aki esetleg tud a mutánsokról és üldözi őket, avagy vadássza őket. Ind ezt a maga istenének nevében. AKi saját meglátása szerint az embert "normálisnak" teremtette, nem pedig mutánsnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jennifer Love Hewitt
Hozzászólások száma : 176
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Pént. 16 Május - 18:26

Ezt magamévá tettem, mert nagyon tetszett *.* Smile

Charles Xavier írta:
Ez már régóta van nekem talonban, de sok a karim, szóval még pihenhet. Az Alfákban láttam, ahol amúgy egy Autista karakter képessége, és nagyon bírom egyébként. ^^

Képesség neve: Névben nem vagyok jó, szóval nem ugrott be eddig még semmi, hasonló lehetne, mint a technopátia, csak nem technikára hangolódik, hanem lényegében a levegőben lévő rádióhullámokra.
Mutáns név ötlet: Informátor, Adóvevő, Kém, stb.
Leírás: A képesség abból áll, hogy karakter képes mindenféle csatornát fogni, egyszerűen csak az ujjaival nyúlva a levegőben lévő csak általa látott rádióhullámokhoz. Lényegében majdhogynem egy külön világban él, mert előtte a levegőben haladnak fényes vonalak formájában a rádióhullámok, a tv jelek és minden. Képes rá, hogy kiválassza azt, ami neki fontos, úgy keresgéljen mint manapság valaki a googleban. Látja a tv képét, ha arra koncentrál rá, hallja a rádióadásokat, akár a rendőrségi sávokat is. Képes meghatározni, hogy egy-egy adásnak mi a forrása, és természetesen minden olyan eszközhöz is jobban ért, mint mások, amik ilyen hullámokat sugároznak. Lényegében ő az tökéletes információ szerző karakter.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Törvényen kívüli
our time is coming
Play By : Paul Walker
Hozzászólások száma : 229
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Csüt. 15 Május - 9:27

A Kiválasztódás-os ötletre lecsaptam, köszönöm Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 6 Május - 11:38

Képesség neve: Élet teremtés
Mutáns név ötlet: Nemesis
Leírás: A képesség inkább jópofa, ám veszélyes is lehet. Egy apró fénylő energia gócot hoz létre ami tudattal rendelkezik. Ez az energia góc méretétől függően képes életre kelteni kisebb-nagyobb tárgyakat. Azonban a tárgyaknak csak a működését képes megváltoztatni, alakját nem. Tehát nem Transformer. Amit a szerkezet struktúrája megenged alakváltozás azt ő is megtudja csinálni. Teszem azt szervó motorral ellátott panel-t ő is ki tud nyitni. Egy órának a mutatóit át tudja állítani. Ha valaki épít egy működőképes robotot abba bele tud épülni. Ám meg kell tanulnia járni és irányítani a gépezetet. A robot lehet fogaskerekek és elektromotorok sokasága is.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Csüt. 17 Ápr. - 11:50

Képesség neve: Tárolás
Mutáns név ötlet: Mirigy
Leírás: Ez a képesség mindenféle toxinnal szemben ellenállóvá teszi a használóját. Méghozzá oly módon, hogy a testbe kerülő méreganyagokat elraktározza mirigyekbe, amik főként a hátán, a füle alatt, mögött, nyakán helyezekdnek el nagy sűrűségben. Egy saját keringési rendszerrel és belső mirigyekkel, tokokkal. Mint a nyirok, ideg és a keringési rendszer.
Ebben a rendszerben kering minden olyan méreganyag amivel valaha is kapcsoaltba került az illető. De ez még csak ak ezdet. Hiszen a rendszeren belül minden méreganyag egy olyan folyamatot vált ki ami egy új termelő mirigy kialakulásához vezet. Így a karakter napok leforgása alatt már teljes immunitást élvez am éreganyaggal szemben és igen erős koncentrációban képes azt előállítani. Viszont az állatvilágban fellelhető mérgeket csak ott tudja eltávolítani a testéből ahol az adott állat. Például szemfogain apró luakka vannak melyek a kígyó és pókmérgek befecskendezését teszik lehetővé. Egyébb mérgeket álltalában a bőré keresztül tud kiválasztani mint a nyílméreg béka.
Szintetizált mérgeket(drog) is képes asszimilálni és később termelni. Ezeket nyilvánvalóan nehezebben asszimilálja. A méreg kiválasztása már tudatos szinten van azonba na termelése egyenlpőre folyamatos. A későbbiekben képes lesz ezt is befolyásolni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Szer. 9 Ápr. - 17:22

Képesség neve: Kiválasztódás
Mutáns névötlet: Darwin, Evolúció, kifogytam...
Leírás: A képesség miben léte az evolúcióra alapszik. MIszerint a gyönge elpusztul az erős pedig fejlődik. Ez a fejlődő képesség csúcsosodik ki jelen esetben. Ha egy csontunkat folyamatosna terheljük, vagy eltörjük az megerősödik miután rnedbe jött. Ahogy az ismok is regenerálódás(izomláz) után fejlődnek.De mint már elhangzott itt szélsőséges dlgokról van szó. Olyannyira, hogy ha akarakter kezét eltörik az rögtön válasz reakciót vált ki a szervezetből. Ennek hatására pillanato kalatt regenerálja a sérült testrészt és megkeményíti a csontjait. Kezdettben csak azon az egypontom ám sok törést követően ahhoz is alkaalmazkodott a szervezet, hogy könyebb neki mindenüt egyszerre keményíteni. Bőr sérülése esetén a karcolás, vágás is hamar rendbe jön és maga a bőrfelület is sokkalta ellenálóbbá válik. Olyannyira, hogy a korábban sebesülést okozó hatás ezentúl nem lesz képes sérülsét okozni, csak nagyobb erővel. Ez a törésekre is igaz. A képesség külsőleg nem látható változásokon keresztül fejlődik. Ha netán vízbe kerülne és nem jtna levegőhöz a minimális bőrlégzés ami az embereket jellemzi fejlődni kezd. A kis pólusokon belül apró kopoltyúk keletkeznek, amik kiszűrik a vízből a levegőt és elegendő oxigént tudnak biztosítani a szervezet számára. Lőt sebekrevaló ellen állásra nehezebben képes fejlődni így legalább 2 löüvést kell 1 fegyverből kapnia, hogy az többet ne üsse át a bőrét és törje el a csontjait, okozzon zúzódást. A fájdalom érzet sosem hal el. A vírusokat, betegségeket ugyna úgy le tud kapni és meg tud tőlük betegedni. Ám nagyon gyors a lefojása. Minden tünetet produkál azalatt a pár óra laatt amíg a teste fel nem találja za ellenszerét a betegségnek. Ha a betegség úgy törzse támadja meg az ellen ugyan úgy ki kell fejlődnie, bár az már gyorsan megy. Ha 3 nál több halálos betegség támadja meg akkor az meghaladja a test erőforrásait és meghal. Ugyan így ha egy kritikus értéken felül éri sérülés abba belehal. Ez ak ritikus érték sérülésektől függően hol kisebb hol nagyobb léptékben feljebb kúszik.
Telepaták ellen is immunitást tud szerezni néhány perc alatt.A mutáns erejétől függően. MInden telepatára egyenként kell kifejlődnie az immunitásának. Ha az illető Cerebrot hazsnálja akkor sokkalta nehezebben tud ellene hangolódni a szervezet de idővel az is sikerül neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Szer. 2 Ápr. - 22:14

Képesség neve: Hang hullám manipuláció
Mutáns név ötlet: Füles, Szonár, Mennydörgés/Mennydörgő
Leírás: Képes a hang hullámokat manipulálni. Azok rezgésszámát és vagy erejét növelni és vagy hullámhosszát befojásolni. Ezt a 3 jellemzőt egymástól függeltenül, vagy párosan esetleg minded egyszerre képes befojásolni. A lehetőségek tárháza hatalmas. Ugyanis ezzel képes iszonyat erős mennydörgés erejével felérő hanghullámokatk elteni amiket az ember vagy hall vagy csak érez egy ütés formájában(igen komoly sérüléseket tud okozni, továbbá amerikában már régóta elterjedt ezsköz a hang puska, azaz irányított hanggal kényszerítik térdre az embert, aki rosszul lát, szédül, hány tőle és mozgásképtelenné válik...). Hidat is lehet vele bontani ha megfelelő frekvenciájú hullámokkal bombázza. Ahogyan egy szilárd testet is képes lehet könnyedén szét zilálni vele. Többnyire rideg anyagokat könnyedén míg rugalmasakat nehezebben hiszen azok elnyelik a rezgéseket. Továbbá ha eleget gyakorolja képes mások hangját is utánozni. Fontos!: Csak az általa gerjesztett hangokat képes felerősíteni, gyengíteni, formálni.
A képesség velejárója még az érzékeny fül ami lehetővé teszi hogy az emebr füle álltal nem hallható hangokat is észlelje. Sokkal meszebbről érzékeli a hangrezgéseket. Hallja egy ember szívdobbanását 15 méteres körben(vagy kisebb ez is, mint minden más a képességben variálható ésszerűbb szintre ha túl erős lenne...)Ennek hátránya, hogy egy közeli, vagy 20 méterne belüli fegyver elsülése esetén roszsullesz, eltompul a hallása és bevérzik a füle ha nem használ füldugót(ami ugye cska a zajt de nem az emebri beszédet szűri meg egyébként....). Éles erős hangokkal könnyedén sebezhető. Az álltala keltett hangok őt nem sértik hiszen  az epicentruma.Azonban a visszaverődő hangokat ha szükséges beengedi.
Amennyiben vak ak arakter amit tudok javasolni hiszen úgy élvezetesebb vele a játék ( test good Smile) úgy denevér módjára képes tájékozódni.

Folytassuk a sort a téma köré épülve VIGYÁZAT! Fizika!

Round 2
Képesség neve: Elektromágneses hullám manipuláció
Mutáns név ötlet: Atom; Lámpás, Radio
Leírás: A képesség kezdetben egyértelmű volt. Túl egyértelmű. Hiszen első megnyilvánulása pusztán az elektromosság manipulálásában és teremtésében merült ki. ELég eggyügyü volt hiszen csak lineárisan volt képes kilőni azt. Erősségét tudta szabájozni. Továbbá képes volt elnyelni az elektromosságot és magában tárolni egy bizonyo szintig.
A csavar ott kezdődött, hogy egy látszólag másodlagos képesség tűnt fel. Gyönge mágneses mezőkett volt képes létrehozni. Azonban ezek cska egy egy gócpontban merült ki. Közel sem volt olyan erős mint Magneto.
A képesség végül kiteljesült. Ki, ileltve összeforrt. Ugyanis elvesztette zat a képességet, hogy elektromosságot, vagy mágneses mezőt gerjesszen. Helyette rádió hullámokat kezdett el kibocsájtani és rádió nélkül hallgatni azt. Vagyis elektromágneses hullámokat. Ebből tovább haladva fejlődve eljtuott oda, hogy mikrhullámokat legyne képes gerjeszteni, majd elétre az infravörös tartományt, amivel már tájékozódni is képes volt, ezt követte al átható fény kibocsjátása, ami eleinte fehérben később már más színekben is, ezt követte az Ultraibolya. Végül ereje növekedésének üteme leleassult maikor a rötngen sugárzást is képes volt magából kibocsájtani. Ez már veszélyes sugárzás. Ám iylenkor képes úgy látni mintha egy röntgen flevételt vizsgálna. Sötétben jobban látja. Nappal elég nehézkesen kivehető a kép. Végül pedig elérte a Gamma sugárzást ami igen veszélyes. Nagy energiával és még több hővel járó sugárzás... Ezt az erőt nehéz elő idézni. Azonban a mutánsokra ezzel élénkítő hatással van. A sugrázások mindegyikét képes elnyleni és egy ideig raktározni. Tehát a fény lenyelésével láthatatlanná válik azonban ő sem lát semmit.


A leírások csak öszefoglalók, vázlatok, finomítást és ésszerűsítést követelnek meg. Tudom, hogy sok hiba van bennük, főleg helyesírási! Vagyis ha valaki egyiket kiszemeli az szeritnem egy Adminnal vitassa, meg, hogy melyiken mit kéne változtatni, meghagyni, hozzátenin, csökkenteni stb... Szóval ezek csak nyers bábok amik bennem születnek. Fegyvert titudtok belőle kovácsolni. :)remélem lesz köztük ami tetszik. Jó szórakozást és világuralmat!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 1 Ápr. - 20:31

Azt cska úgy beleírtam, igazából nem is passzolna a karakterhez Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : ♠ Victoria Justice
Hozzászólások száma : 461
Kor : 24TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 1 Ápr. - 19:34

Gregory S. Severald írta:
Azthiszem, ez az én Topicom lesz ha rámjön az agymenés néha napján :d Majd szóljatok rám...

Hát nekem egy szokásos futóbolond koncepcióhoz ugrott be a dolog legfőképpen tanárnak. Kicsit veszélyes, nagyon fura, de a leghatkonyabb fejlesztő tanár lehetne az iskolában. Az hogy futóbolond vagy csöndes bezzenkedő mogorva fazpon az sincs megszabva. De én ezekhez tudnám elképzelni.
(AZ ötlet sem a legeredetibb de ilyet még úgysme pipáltam)

Képesség neve: Képesség manifesztáció
Mutáns név ötlet: Tréner, A Tréner(mint Konan A barbár, egybe kell modnani)
Leírás: Képes valakiből kiszedni a képességét és fizikai alakba ölteni. Ami többnyire humanoid alakú.(KÖnyebb hozzá képet keresni Wink) A forma tükrözi a képesség tulajdonságait. Vagy a tulajdonos másolata aki fizikai jegyekként hordja a képesség jellemzőit.
Példa: Hidrokinézis - vízből van a másolat. Külopsz esetében plazmából lenne, állati alakot öltő mutánsoknál sokkal sarkalatosabban kiütő állati vonások. Inkáb begy emberi állat, mint sem emberies állat(mint a tulajdonos) jelenik meg. Telepetáknál füst szerű derengés(erről lehet írok listát Very Happy)
A képesség fizikai kontaktussal a mellkasból képes kihúzni más képességét. Az alakot öltött képesség pedig saját tudattal rendelkezik akivle a Mutáns beszélhet, kűzdhet, teázhat stb... A hatás önmagától 20 percig áll fenn utána visszatér a mutánsba. Akiből íjmódon eltávolítják ak épességet, az onnantól kezdve a visszatérésig nem lesz képes használni azt. Ha megölik a képességét aki önmagában egy omega szintű mutánsnak felel meg és képes arra amire a karakter képes lehet, majd egyszer... valamikor talán... Akkor az illető örökre elveszti a képességét. Ha a karakter hal meg akkor a képesség ugyan úgy eltűnik max 20 percen belül. Kivéve ha egy másik szeméylbe nem ülteti azt. Magától a képességtől lehet alegjobban tanulni, hiszen ő ismeri magát.
Ezen képeség birtoklója szabad akaratával bármikor feloldhatja a manifesztációt.
Sötét titok a képességet illetően: Akinek ak épességét valaha megjelenítette, azt a képességet képes használni, ugyna akkor a képesség tudata is belé költözik, amitől szép lassan megőrül, majd a testét szétveti a felhalmozott erő ha cska nem áll neki szortírozni, önamgából kiidézni egy egy képességet és elpusztítani azt. Itt melgehet szabni a karakternek egy maximálisan kontrolálható képesség mennyiséget.


Round 2

Képesség neve: Ideál teremtés
Mutáns név ötlet: Kupido
Leírás: A karakter képes fizikai illúzióként megjeleníteni az emberek ideálját. Akiről mindig is álmodoznak. Magasság, testalkat, haj, szem,bőr szín, minden stimmel, még jellemre is. Az illúzió egyszerre több emberre is hat. Eleinte 1 test van azt látja mindenki az ő ideáljának. Később több testet képes megidézni. Ezek véreznek, éreznek, élnek, egészen addig míg a képesség deaktiválódik. Meglehet őket érinteni, csókolni, ... .

Hááát ebből az első második felét már most vétózom sorry. ^^
A képességmásolás nem engedélyezett, mert túlságosan durva. Annak meg értelme nincs, ha azt mondjuk, hogy max. 3 képességet lophatsz, aztán utána már szétrobbant a tested és vége, mert az meg nagyon minimális.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Zachary Quinto
Hozzászólások száma : 57
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Kedd 1 Ápr. - 19:01

Azthiszem, ez az én Topicom lesz ha rámjön az agymenés néha napján :d Majd szóljatok rám...

Hát nekem egy szokásos futóbolond koncepcióhoz ugrott be a dolog legfőképpen tanárnak. Kicsit veszélyes, nagyon fura, de a leghatkonyabb fejlesztő tanár lehetne az iskolában. Az hogy futóbolond vagy csöndes bezzenkedő mogorva fazpon az sincs megszabva. De én ezekhez tudnám elképzelni.
(AZ ötlet sem a legeredetibb de ilyet még úgysme pipáltam)

Képesség neve: Képesség manifesztáció
Mutáns név ötlet: Tréner, A Tréner(mint Konan A barbár, egybe kell modnani)
Leírás: Képes valakiből kiszedni a képességét és fizikai alakba ölteni. Ami többnyire humanoid alakú.(KÖnyebb hozzá képet keresni Wink) A forma tükrözi a képesség tulajdonságait. Vagy a tulajdonos másolata aki fizikai jegyekként hordja a képesség jellemzőit.
Példa: Hidrokinézis - vízből van a másolat. Külopsz esetében plazmából lenne, állati alakot öltő mutánsoknál sokkal sarkalatosabban kiütő állati vonások. Inkáb begy emberi állat, mint sem emberies állat(mint a tulajdonos) jelenik meg. Telepetáknál füst szerű derengés(erről lehet írok listát Very Happy)
A képesség fizikai kontaktussal a mellkasból képes kihúzni más képességét. Az alakot öltött képesség pedig saját tudattal rendelkezik akivle a Mutáns beszélhet, kűzdhet, teázhat stb... A hatás önmagától 20 percig áll fenn utána visszatér a mutánsba. Akiből íjmódon eltávolítják ak épességet, az onnantól kezdve a visszatérésig nem lesz képes használni azt. Ha megölik a képességét aki önmagában egy omega szintű mutánsnak felel meg és képes arra amire a karakter képes lehet, majd egyszer... valamikor talán... Akkor az illető örökre elveszti a képességét. Ha a karakter hal meg akkor a képesség ugyan úgy eltűnik max 20 percen belül. Kivéve ha egy másik szeméylbe nem ülteti azt. Magától a képességtől lehet alegjobban tanulni, hiszen ő ismeri magát.
Ezen képeség birtoklója szabad akaratával bármikor feloldhatja a manifesztációt.
Sötét titok a képességet illetően: Akinek ak épességét valaha megjelenítette, azt a képességet képes használni, ugyna akkor a képesség tudata is belé költözik, amitől szép lassan megőrül, majd a testét szétveti a felhalmozott erő ha cska nem áll neki szortírozni, önamgából kiidézni egy egy képességet és elpusztítani azt. Itt melgehet szabni a karakternek egy maximálisan kontrolálható képesség mennyiséget.


Round 2

Képesség neve: Ideál teremtés
Mutáns név ötlet: Kupido
Leírás: A karakter képes fizikai illúzióként megjeleníteni az emberek ideálját. Akiről mindig is álmodoznak. Magasság, testalkat, haj, szem,bőr szín, minden stimmel, még jellemre is. Az illúzió egyszerre több emberre is hat. Eleinte 1 test van azt látja mindenki az ő ideáljának. Később több testet képes megidézni. Ezek véreznek, éreznek, élnek, egészen addig míg a képesség deaktiválódik. Meglehet őket érinteni, csókolni, ... .
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Vas. 16 Márc. - 12:04

Ez már régóta van nekem talonban, de sok a karim, szóval még pihenhet. Az Alfákban láttam, ahol amúgy egy Autista karakter képessége, és nagyon bírom egyébként. ^^

Képesség neve: Névben nem vagyok jó, szóval nem ugrott be eddig még semmi, hasonló lehetne, mint a technopátia, csak nem technikára hangolódik, hanem lényegében a levegőben lévő rádióhullámokra.
Mutáns név ötlet: Informátor, Adóvevő, Kém, stb.
Leírás: A képesség abból áll, hogy karakter képes mindenféle csatornát fogni, egyszerűen csak az ujjaival nyúlva a levegőben lévő csak általa látott rádióhullámokhoz. Lényegében majdhogynem egy külön világban él, mert előtte a levegőben haladnak fényes vonalak formájában a rádióhullámok, a tv jelek és minden. Képes rá, hogy kiválassza azt, ami neki fontos, úgy keresgéljen mint manapság valaki a googleban. Látja a tv képét, ha arra koncentrál rá, hallja a rádióadásokat, akár a rendőrségi sávokat is. Képes meghatározni, hogy egy-egy adásnak mi a forrása, és természetesen minden olyan eszközhöz is jobban ért, mint mások, amik ilyen hullámokat sugároznak. Lényegében ő az tökéletes információ szerző karakter.


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Képességötletek   Vas. 16 Márc. - 11:52

Már régóta agyaltam, hogy létrehozom ezt a fórumot, mert sok esetben látom, hogy van, akinek kevésbé van nagy ötlettára, hogy képességet adjon egy leendő karinak, de biztos akad olyan (mint én), akinek ötlete van, de már sok a karija, de valahol le kell vezetnie az agyában folyton kavargó gondolatokat. ^^ Szóval ide bárki írhat, és bárki húzhat be innen képességet, amit aztán felhasználhat a karijának. Nem kell hozzá engedélyt kérni, vagy bármi egyéb.
A cél az, hogy minél színesebb világot hozzunk létre és ne egy-egy népszerű képességből legyen sok. Bármi jöhet ide, ami saját ötlet, vagy amit eleve egy képregényben láttál, netán filmben, csak legyünk színesek és változatosak, mert az jóóó. ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
mutant and proud

TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   

Vissza az elejére Go down
 
Képességötletek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Unazaki klán=-
» Képesség börze
» Faj: Mutáns

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: Karakteralkotás :: Karakteralkotás-