we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Adrienne Meyer
Szomb. 26 Május - 15:34

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
James Hurley
 
Nathan Jones
 
Emma Frost
 
i'm here

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Képességigénylés

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Képességigénylés   Kedd 20 Aug. - 14:07

First topic message reminder :

Mielőtt előtörténetbe fognál, azért lehetőség szerint kérdd ki a véleményünket, főleg ha általad kidolgozott képességről van szó!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Hozzászólások száma : 27
Kor : 20TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 5 Jan. - 19:13

Igenis professzor Smile akkor azt hiszem maradok a fény közelében és akkor ultraibolya meg infravörös marad ha megfelel. És nagyon köszönöm a képet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 5 Jan. - 18:38

Yeong rendben van. ^^

Patricia: Ez nekem picit (nagyon) sok. :)Ha mondjuk a sugárzások közül tud kettőt, arra még azt tudom mondani, hogy rendben van, de ez így baromira durva és sok egyben. :S

Asha: A tiéd is okés, határozottan tetszik, viszont a neved az nem a legjobb, jó lenne két tagú hagyományos. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Hozzászólások száma : 14
Kor : 20TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 5 Jan. - 18:19

Mielőtt megírnám az előtörténetet szeretném tudni, hogy ez így jó lesz-e ^.^

Elsődleges képesség: Pszichikai csapás
Osztályozás: Béta (?)
Aktiválódás: 10 évesen
Képes a fájdalmat, kómás állapotot, eszméletvesztést ritka esetben akár halált is okozni a tudatával. Ezt önnön érzelmei gyakran befolyásolják, ha ideges, mérges lesz, akkor akaratán kívül képes fájdalmat okozni bárkinek, de ennek akkor ő maga nincs tudatában. A képessége használatakor szemei elkezdenek izzani, s ennek mértéke a pszichikai csapás erősségétől függ. Túlzott használat után legyengül, akár eszméletét is vesztheti, ekkor akár több napig is eltarthat, mire visszatér a teljes ereje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Hozzászólások száma : 27
Kor : 20TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 5 Jan. - 16:49

Képesség: Luminozitás (Sugárzás kibocsátás/irányítás)
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 12 évesen
Akár csak a csillagok én is képes vagyok a Luminozitásra az az különböző sugárzások kibocsátására, jelenleg még koordinálatlanul és nem uralva azokat, véletlenül törnek elő.
Ezek a sugárzások pedig: Elektromágneses sugárzás (EMP), Röntgen sugárzás, Rádióhullámok, Alfa-Béta-Gamma sugárzások (rádióaktivitás), Infravörös sugárzás, Ultraibolya sugárzás.
Elektromágneses sugárzás: Egymásra merőlegesen haladó oszcilláló elektromos és mágneses tér, mely a térben hullám formájában fénysebességgel terjed energiát és impulzust szállítva. Részecskéi a fotonok. Elektromágneses sugárzás az emberi szem számára is látható, emiatt látható fénynek nevezik. Használhatatlanná és tönkre teszi az elektromos berendezéseket, készülékeket.
Röntgen sugárzás: Mivel a röntgensugárzás ionizáló sugárzás, ezért élettanilag veszélyes nagyobb dózisban és csak sokkal később fejti ki hatását. A fémtárgyakon nem képes áthatolni.
Rádióhullámok: A létező összes frekvencián képes vagyok/ leszek sugározni ezzel zavarva a rádió forgalmazást egy bizonyos körzeten belül.
Alfa-Béta-Gamma: Ebből igazából csak a Gamma sugárzás ami a legveszélyesebb az Alfa csak pár cm-re terjed ki a Béta még kb fél méterre de a Gamma az Hatótávolsága praktikusan végtelen, a nagy tömegszámú elemek (általában ólom) gyengítik hatékonyan. A sugárzás a sejtekben először fizikai változásokat okoz. Ezt bonyolult kémiai és biokémiai változások követik, és ezek következményeként kialakul a szervezet biológiai elváltozása. Minél tovább ér minket ez a sugárzás annál gyorsabban alakulnak ki ezek az elváltozások (szaknyelven:rák), amelyek halált okoznak. (Pl:tüdőrák, bélrák, leukémia stb..)
Infravörös sugárzás: Ez a hő, mindent képes vagyok felmelegíteni elolvasztani, persze ez idő igényes folyamat és függ a távolságtól, olyan mint amikor a nap melegít valamit.
/a kettő között lenne a fény de az már létező/
Ultraibolya sugárzás: Allergiás reakciót idéz elő a bőrön és a későbbiekben bőr rákot. szemben pedig vakságot. Pár másodperc alatt hat hiszen itt nem véd tőle ózon réteg.

//remélem ezt jó helyreírtam//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Jenny Jacobsson
Hozzászólások száma : 33
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 5 Jan. - 14:15

Képesség: Gravitáció
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: Születésekor
Képesség leírása: A gravitációval való szembenállás. E-okból kifolyólag nem képes a földön maradni súlyok nélkül, mert akkor ellebeg. Ha szabad térben van, és nincs rajta semmilyen súly, akkor elszáll, és ezt nem nagyon tudja kontrollálni. A levegőbe nem tudja irányítani hogy merre menjen,egyszerűen csak ellentétes irányba "zuhan". Fontos hogy mindig legyen rajta valami nehéz, ami a földön tartja, annyira hogy épp csak lebegjen. Ez nem repülés, mert nem lehet irányítani. Azt viszont észrevette már, hogy ez a hangulatához kapcsolódik össze, ha mérges vagy rosszkedvű, nehezebben marad lent a földön, viszont ha nyugodt, békés, akár néhány percig is lent tud maradni a földön, nehezékek nélkül. Gravitációs erőhöz hozzá tartozik az is hogy néha ez a jelenség kiterjed másokra is, vagy a környezetére. Ha nagyon mérges, kiabál, akkor hatással van a többiekre is, úgy hogy ők is lebegnek vagy esetleg fölemelkednek a földről. De utóbbi, csak egyszer fordult elő, és többször nem sikerült.
Képesség távlatai: egy idő után sikerülhet ösztönösen kiterjeszteni a lebegést másokra, de ehhez nagy erő, koncentráció kell. Sajnos a lebegést nem lehet megszüntetni, de ezt is lehet kontrollálni,úgy hogy gyakorlás segítségével befolyásolhatja hogy merre repül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 10 Dec. - 14:48

Nincs vele gond, úgyhogy hajrá. ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Conner Jeremiah Slane
Hozzászólások száma : 16
Kor : 40TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 10 Dec. - 14:22

Mielőtt megírnám a karakterlapot, érdekelne, hogy ez így működőképes-e. *bociszemek* Smile

Elsődleges képesség: Emlékidézés
Osztályozás: Béta mutáns
Aktiválódás: 9 éves korban
A képesség lényege, hogy Conner érintés útján képes előrántani az emberi elméből azt az emléket ami akkor az adott a személyben a legintenzívebben él, tehát a legerősebb a tudatában, mert valami érzelmi ciklust váltott ki benne. Az emlékkel együtt pedig felidézheti ezt az adott érzelmet/érzelmeket is. Egyik hátránya a dolognak az, hogy jobbára nem csak annak a személynek a lelki szemei előtt jelenik meg az emlék, akit a fiú megérint, de magát a jelenetsort ő maga is látja, ha akarja, ha nem. Mivel ilyenkor ő maga sincs teljesen a tudatánál, hanem az emléket éli át, nem tudja megszakítani az érintéssel létrejött kapcsolatot, márpedig a jelenet "lejátszódik" a két elmében, ameddig az érintés fennáll. Viszont nem látja soha sem kétszer ugyanazt a jelenetet, mivel egy adott embernél a képesség csak egyszer aktiválódik, hacsak időközben a személyben az első kapcsolat óta meg nem változott a legerősebb emlék képe, tehát más emlék nem lépett a legintenzívebb lépcsőfokra. Ebben az esetben egy újabb érintéssel Conner ezt az "új" legerősebb emléket fogja már látni, ám ha nem történik változás, hanem az illető elméjében a már látott képsor marad a legelérhetőbb a fiú képessége számára, azt nem fogja másodjára is látni, szóval az újabb érintéskor már semmi sem fog történni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Annie Collins
Hozzászólások száma : 24
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 20 Nov. - 21:01

Rendben, akkor azokat kihagyom belőle, a fa mozgatása meg amúgy is szürreális, úgyhogy nem is gondoltam, hogy beleírom, de mivel a mutánsok világában bármi lehet igazad van, a kari alkotásnál beleszövöm. ^^ Köszi a türelmet! (:
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 20 Nov. - 10:50

No a Vakítás mehet, azzal nincs gondom. Smile

A Nimfás cucc. Very Happy Hát most meg talán a ló túloldalán vagyunk. ^^ A növényekkel kommunikálás gondolom az irányítás jeleneti, nem a dumcsit, szóval az még oké, indákat irányít, hogy rácsavarodjanak valakire, de csak természetesen mozgás, tehát pl. egy fa nem mászik ki a helyéről gyökerestől. Viszont akkor az állatokat már kivenném, mert a gombás durvasággal együtt azt már úgy soknak érzem hozzá, az így is elég brutál. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Hozzászólások száma : 20
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 17 Nov. - 21:46

Mielőtt a képességeket fixálnám az előtörténetben, szeretném kikérdezni róla az illetékesek véleményét! Smile

Elsődleges képesség:
Osztályozás: Béta mutáns
Vakítás
Aktiválódás: 15 éves korban
A képesség használatával a mutáns képes megvakítani a körülötte lévőket bizonyos hatókörben. Akár egyszerre is, de külön-külön is. Ez azonban nem csak emberekre hat, de kamerákra és egyéb képet rögzítő/közvetítő eszközökre is. Ilyenkor Nicolasa szemének színe világos égszínkékké válik. A képesség különlegessége, hogy míg a látókat képes vakká tenni, addig a vakoknak képes visszaadni látásukat egy időre.
Jelenlegi szint: 50m-es hatókör, a képesség pedig max 10 percig tart, utána kell 3 percnyi pihenő, mielőtt újra használhatja.
Jövőbeni távlatok: A hatókor és az időintervallum tágulhat, míg a pihenéshez szükséges idő rövidülhet idővel. A későbbiekben lehetővé válik, hogy ne csak a szemre, hanem más érzékszervekre is hasson, ezzel együtt az azon tulajdonságokkal bíró tárgyakra is, mint például: mikrofonok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Annie Collins
Hozzászólások száma : 24
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 17 Nov. - 17:18

Hű, és én még azon aggódtam, hogy túl erős lett. De teljesen igazatok van, megfogadva a tanácsaitokat a következőképpen módosítottam ( részletezgettem, elvettem, hozzáadtam - mivel a következő karakteremet törvényen kívülinek szánom, ha ez nem jelent gondot nem fog túl sokat fejlődni a képesség )

Nimfaérzék
Osztályozás: Gamma (?)
Kialakulás: 4 éves kor
A mutáns növénnyel való érintkezés során egy átalakulási folyamatot indít el, mely során teste félig növény félig humanoid formába kerül. Ez a transzformáció körülbelül 30-40 másodpercet vesz igénybe és közvetlen érintkezés esetén irányíthatatlan ( tehát nem tudja befolyásolni, hogy átalakuljon -e a teste, ám a visszaalakulást ő irányítja néhány feltétellel - lásd a hátrányoknál ).
Testén hegyes tüskék nőnek, melyek hasonlóak a rózsatövisekhez, ám ezek sokkal hegyesebbek és könnyedén átszúrják az emberi húst. Változó hosszúságúak, a legtöbb csak akkora mint a ceruza hegye, ám vannak mutatóujjnyi méretűek is, főleg a kezén és lábfején elhelyezkedve. Zöld bőrének felülete tele van méreganyagokkal és élősködőkkel, így ha valakihez hozzáér számíthat arra, hogy rátapad egy életszipolyozó gombaféle. Ez a gomba szinte láthatatlan olyan apró, ám könnyedén teljesen kifáraszt már 5-6 példány egy felnőtt férfit kb. 5 perc alatt, ha pedig elegendő mennyiség kerül az ellenfélre és elég idő telik el, akár meg is halhat. Ha mindkét kezével megérinti az áldozatot másodpercenként 1 gombát tud átjuttatni annak testére. Leszedésük nem egyszerű, a vízbe nem fulladnak bele, egyedüli gyengéjük a tűz, ám ahhoz az áldozatnak saját magát is fel kell gyújtani. Van még egy módja az eltávolításuknak, mégpedig az, hogy a testhőt huzamosabb ideig magasan kell tartani ( kb. 2 óra 40 fokos láz szintű állapot ) és akkor elpusztulnak. Ha egyik módszer sem kivitelezhető akkor az áldozatnak meg kell várnia amíg a gombák megnőnek az életenergiáján, hogy leszedhesse őket.
Ebben a formában pollentermelés indul meg a testében, a kibocsátott porokból pedig elegendő 4-5 szippantást belélegezni és már le is bénul az emberi test. A teljes hatás elérése körülbelül 5 percig tart, tehát addig nem bénul le az illető.
Képes továbbá arra, hogy egybeolvadjon bármilyen növénnyel, legyen az egy fa vagy akár egy szál rózsa. Az egybeolvadás kb. 1 percig tart, a kiválás pedig fél percig. Ha egybe van olvadva egy növénnyel, a többi képessége nem működik.
A kisebb növényekkel és állatokkal tud kommunikálni - ezt az emberi formájában is - például az indáknak meg tudja mondani, hogy kötözzenek meg valakit, vagy a mókusoknak, hogy zavarják meg ellenfelét stb.
Hátrányok :
Ha azt a növényt, amellyel a mutáns egybeolvadt megölik, ő is vagy meghal, vagy ha  időben észbe kapott és már elkezdte a kiválási folyamatot akkor roncsolódik a teste. Ezt a formát nem tudja sokáig fent tartani, ha 12 óráig nem kap napfényt és nem is alakul vissza emberi alakba, akkor teljesen kimerül és afféle téli álmot alszik és nem is ébred fel 2 napig, ám ezt csak ő tudja, nem is nagyon árulja el senkinek. Plantoid alakban, ha egy növényt megölnek a közelében, fájdalmat érez, mely ugyan elviselhető, de nagy. Sötét helyen émelyeg és vágyakozik a napfény után, de ez csak a teljesen sötét környezetre érvényes, az árnyékos helyeket kifejezetten szereti.


// Nem tudom az élősködős rész tápos lett -e, ha igen előre is bocsi , hogy még egyszer zaklatni foglak titeket ezen a szent helyen ^^ //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 17 Nov. - 9:12

Nekem pl. elsősorban az időtávok miatt tűnik a dolog gyengének. Smile
4-5 perc alatt, amíg valaki lebénul simán kinyírta a karidat, ez szerintem állati hosszú időtáv, hogy ennyi idő alatt hasson valami. Egy perc is nagyon hosszú tud lenni akkor, ha valami akció történik, mérj egy időt és néz meg hányszor mész ki egy perc alatt a konyhába. ^^ És akkor ennél a 4-5 perc még több.


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 17 Nov. - 8:14

Erősnek semmiképpen sem gondolom, még megkérem Charles-t is, hogy nézzen rá. Sőt, kicsit gyengus. Inkább szerepjátékos képesség, hiszen a pörgős tűzlabdás képességek mellett kicsi az esély rá, hogy valakit lesz időd percekig lefoglalni. Kicsit esetleg kibővíteném, ha már ninfa, hogy esetleg a fűszálaknak, egyszerűbb növényeknek tud parancsolni, vagy természeti trükköket létrehozni, pl a halacska kiugrik mellette a tóból, ez elvonja a másik figyelmét, ilyesmik. Na de Charles.   
Trust me
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Annie Collins
Hozzászólások száma : 24
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 13 Nov. - 14:26

Sziasztok! A jövőbeni karakteremnek szeretném igényelni a következő képességet:

Nimfaérzék
Osztályozás: Gamma (?)
Kialakulás: 4 éves kor
Egy összetett képesség, mely a növényeken és a mutánson alapszik. Lényege, hogy mikor a mutáns bármilyen növénnyel érintkezik ( a bőréhez érinti, a pollenját beszívja ) akkor egy átalakulás veszi kezdetét. A mutáns teste és szervezete félig humán félig növény alakba kerül. Teste zöldes színű lesz és tüskék nőnek rajta. Pollent tud termelni, amely bénító hatással van mindenkire körülötte, valamint képes arra, hogy összeolvadjon a fákkal, bokrokkal stb, ám ha például összeolvad egy fával és azt kivágják, a sérülést ugyanúgy elszenvedi ő is, tehát ebben az esetben például meghal. Szabadon összeolvadhat és szétbomolhat a növényekkel.
Jelenleg: A folyamat, amíg teljesen átalakul kb. 5 percet vesz igénybe, a pollen termelése pedig csak akkor kezdődhet meg, melynek erőssége akkora, hogy aki nagyobb mértékben ( 5-10 "szippantás" //tudom ez hülyén hangzik xD// ) belélegzi, 10-15 percen belül teljesen lebénul, függően fizikai állapotától. Az első 3-4 percben az ujjai, 5-6. pecben már a kezei, a 7-10. percben pedig a lábai is.  Ez az állapot kb. 10-20 percig tart. Már ekkor teljesen ösztönösen képes irányítani a pollentermelést és az átalakulást. A növényzettel való egybeolvadás 2-3 percig tart, a szétbomlás pedig 1-2 percig a növény méretétől és fizikai állapotától függően.
Később:  Az átalakulás már csak 3 percet vesz igénybe, a pollen pedig felerősödik és 3-4 szippantásnyi adag már elegendő, hogy az áldozatot kb. 5 percen belül lebénítsa.  A növényekkel való egybeolvadás már azonnal megtörténik, ám a szétváláshoz kell 5-10 másodperc.

Remélem nem lett túl erős. ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Hétf. 11 Nov. - 22:09

Késő van és kómás vagyok, de így első olvasatra rendben van. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Kaylee Larson
Hozzászólások száma : 7
Kor : 22TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Hétf. 11 Nov. - 19:38

Hali! Az alábbi képességet gondoltam magamnak:

Képesség: hangmanipuláció
Mutáns név: Lehet javaslatot tenni, eredetileg Szirént akartam, de az foglalt, most a Kressendó-n gondolkodom.
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: fizikai elváltozás magzatkortól, ösztönös képességhasználat 5 éves kortól, tudatos 9 éves kortól.

Tudományos leírás: A mutáció a hangképző szerveket és kisebb mértékben a hallószerveket érinti. A karakter kívülről nézve olyan, mint bárki, ha felnyitjuk, akkor viszont különlegesen fejlett hangszálakat és légcsövet találhatunk, csak hogy a legszembetűnőbbeket említsük. Ezek segítségével a mutáns képes felerősíteni hangját, továbbá olyan hangmagasságokat is kiadni, melyeket az átlagember meg sem hall. A legerőteljesebb hatást az olyan hangok esetén tapasztalhatjuk, melyeket fülünk még felvesz, de agyunk már nem tud pontosan dekódolni. Ilyenek például egyes infratartományok, melyek igazoltan félelmet keltenek, hosszabb távon hallucinációkat okoznak. Ezen mutáció esetében ennél sokkalta többről van szó, de hogy ezt mai tudásunkkal megértsük, további kutatásokra van szükség.

Mit is tud a karakter: Képes hangját felerősíteni, nagyobb területet és hangosabban lefedni vele (mint amilyet láthattunk az x-men 2-ben az egyik kislánytól). Az emberek számára tudatos szinten nem hallható hangokat is kiadhat, melyekkel szinte bármiféle hatást elérhet azok agyában. Például irtózatosan erős fejfájást okozhat, ami némileg blokkolhatja mutánsok képességeit, főként kezdőkét, de el is altathatja célpontjait, vagy szédülést okozhat nekik, de amolyan agyatlan, bámuló zombikká is alakíthatja őket. Rábírhat egy egyént, hogy az hibát ejtsen, és saját magát okolja utána érte, vagy éppen magához vonzhat másokat a hangjával. Amennyiben valakin hosszan használja képességét, az akár maradandó agyi vagy halláskárosodást is szenvedhet. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az ablaküvegek hogy viselik a zajosabb „dalokat”.
A képesség hatásai elsőre nagyban hasonlítanak a telepátiához, a módszer azonban alapvetően más. Nincs közvetlen hozzáférés a célpont elméjéhez, így összetett dolgok kivitelezésére, például beszédre egyáltalán nem lehet azokat rávenni. Ugyanakkor mivel elmék helyett csupán saját hangját manipulálja, nagy tömegeken is játszi könnyedséggel képes alkalmazni képességét. A dolog hátránya, hogy ha például begyullad a mandulája, egy hétig nem fogja tudni újra rendesen használni képességét, továbbá ha félelemtől remeg a hangja vagy ilyesmi, a hatást nem tudja úgy kontrollálni. Hangképző szervei érzékenyebbek az átlagemberénél, könnyebben megfázhatnak, sérülhetnek, stb. További hátrány lehet még, ha például az illető álmában beszél.
A hangképzéstől kicsit lemaradva, de a hallás is fejlődött, a mutáns hall minden hangot, melyet ki tud adni, de hallását ezen fejlettségi szinten semmi rendkívülire nem használhatja. Tehát ha éppen hall is valamit, nem tudja, hogy azok denevérek és nem tudja mozgásuk befolyásolni, stb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 9 Nov. - 15:54

Mindkettő oké. Smile

Odett: A név nem a legjobb, én energiamanipuláció alá olyan képességet képzelek el inkább, ami a környező energiákat befolyásolja, a tiéd pedig - nem tudom láttad-e - olyan, mint Andoé a Hősökben, hogy mások képességét növeli fel, és ő is tudott idővel energianyalábokat is kilőni támadásképpen. Agyalok majd, hogy milyen név lenne jó e helyett. Esetleg valami Fokozás, vagy Képességnövelés, tehát ami ténylegesen jobban lefedi a dolgot. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : Matt Bomer
Hozzászólások száma : 26
Kor : 28TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 9 Nov. - 15:37

Hali!

Nos ezt a képességet szeretném én:
Képesség: Alakváltás
Osztályozás: -
Aktiválódás: 14 éves kor
Képesség leírása: Matthew hátán születésétől kezdve egy sárkány formájú anyajegy található. Kiskorában egészen kicsi volt, azonban ahogy egyre nagyobb lett lassan az egész hátát befedte a sárkány, azonban ez nem csak egy normális anyajegy. Ez egy amolyan külső megkülönböztető biléta. Ha Matt érzései negatív irányba fordulnak (dühös, mérges, aggódó), akkor a sárkány életre kell. A csontok a férfi testében összetörnek, majd felveszik a sárkány csontozatának megfelelő méreteket és alakokat. Amint a teljes átalakulás megtörténik, fordított szerepbe kerülve a sárkány hátán megjelenik a férfi testének körvonala. Eleinte nem tudja kezelni az állatot, az magától cselekszik, de hogy egyre több idő eltelik, tud már rajta uralkodni, irányítani. Visszaváltozni csak akkor tud teljesen, ha teljesen megnyugszik odabent. A visszaváltozás szintén fájdalommal jár, csontok törnek el, mennek össze és forrnak újra. A visszaváltozás után kell egy két-három nap, míg újra visszanyeri eredeti állapotát. Ezalatt az időszak alatt fellépő tünetek: láz, ájulás, hányinger/hányás.
Képesség távlatai: Az idő múltával már tudja szabályozni mikor változzon át, mikor változzon vissza, és a felépülési stádium is kevesebb lesz, csupán 1-2 óra, tudni fog repülni és tüzet hányni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Krystal Jung
Hozzászólások száma : 19
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Csüt. 7 Nov. - 21:13

Kutakodtam képességek után és ez lett a választásom, ha megfelelő. Smile Kicsit rövidre sikerült a leírás...

Képesség: Energiamanipuláció(?)
Osztályozás: -
Aktiválódás: 8 éves kor
Képesség leírása: Érzelmi kitörések, változások miatt könnyen megmutatkozik képessége, mivel még nem tudja normálisan irányítani. Ilyenkor "energiahullámok" törnek elő kezeiből, amivel többi mutánstársa erejét képes megtöbbszörözni egy meghatározott időn belül. Egyelőre tíz percen keresztül tudja mások erejét felerősíteni. Kezdetben csak egy-két fokkal növeli meg és ez is erősen függ attól, hogy milyen érzelem hatására tör elő belőle ez az energia. Nem tudja szabályozni, hogy mennyi ideig áradjon tenyereiből az energiahullám, ez véletlenszerű. Van amikor két percig és van, amikor kevesebb ideig. Ez mindig változik.
Képesség távlatai: Képes lesz tökéletesen irányítani a kezeiből áramló energiát és akár fegyverként is használhatja. Nem az érzelmei alapján fog megjelenni ereje, hanem amikor ő maga határoz úgy. Hosszabb ideig tudja fent tartani, akár nyolc perc felett. Mások erejének növelését több szinttel fejleszti fel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Krystal Jung
Hozzászólások száma : 19
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 6 Nov. - 23:17

Névötletnek nem találtam jobbat, így is egy filmből szedtem ezt a képességet, de akkor próbálkozok. ^^ Képességlistát már böngésztem, de a legtöbb, amire a választásom esett volna, már valakinek meg van, és ugye arra hajaztok, hogy színes legyen az oldal. Smile Viszont akkor megnézem ezt a sorozatot, hátha lesz belőle valami.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : ₪ Justin Timberlake
Hozzászólások száma : 243
Kor : 26TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 6 Nov. - 22:10

Én ammondó vagyok, hogy szerintem nézd meg első körben a képességlistát, második körben pedig van egy jó kis sorozat:
Alfák. Keress rá neten pl. mert fent vannak ott is részei, meg most kezdték el adni tv-ben. Ott is sok képesség van, és ki is fejtik őket, névvel meg minden, az én Violet karimnak is onnan van a hiperkinézise. Egy fokkal jobban hangzik, mint a Vakító por. ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 6 Nov. - 22:08

Őszintén szólva kicsit gyengus. A neve pedig egyenesen fura. Nem lehetne valahogy felturbózni?   
Trust me
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Krystal Jung
Hozzászólások száma : 19
Kor : 21TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szer. 6 Nov. - 11:39

No, én egy ilyen képességgel állnék elő. Várom a véleményeket! Very Happy

Képesség: Vakító por
Osztályozás: -
Aktiválódás: 8 éves kor
Képesség leírása: Odett képes teste apró részecskéit egyfajta fehér porrá alakítani, aminek vakító hatása van. Kisebb részeket tud tökéletesen átalakítani, pl.: kéz, fej, kar stb. Nagy koncentrációt igényel, ugyanis ha ez nincs, akkor az apró szemcsék nem kerülnek vissza a helyükre tökéletesen, vagy épp a kéz fele nem fog átformálódni. Ez nem visszafordítható. Ilyen port létrehozhat másképp is, például a szájából tud kilőni egy sugarat. Ennél a folyamatnál a szemcsék szétválnak és beterítik a területet (20 méteres körzetben). Mint a köd, úgy funkcionálnak, csak ezzel teljesen elvakítja a környezetben lévőket, persze ideiglenesen. Egy idő után felszívódnak, vagy a talajra ragadnak, ami már nem hat úgy, mint korábban. Ez a folyamat körülbelül tíz percen keresztül képes működni és tizenkét órán belül csak egyszer lehet használni. Mivel a szervezete automatikusan termeli ezt a port, és ha véghezviszi ezt a „köd” féle jelenséget, akkor az erre szánt adag elfogy. Odettre mindez nem hat, ő nem vakul meg ettől.
Képesség távlatai: Egész teste porrá alakítását is képes végrehajtani, akár a levegőben szállva egyik helyről, a másikra tud repülni. Ehhez nem szükséges szél, vagy bármilyen környezeti tényező, ugyanis ő irányítja, hogy honnan hová jusson el. Ilyenkor a beszéd, hallás, látás nem működik nála, csak azután, miután a porszemek ismét összeálltak a testévé. A por köd képességét rövidebb időn belül, többször képes alkalmazni. Kevesebb koncentráció, jobb hatás.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 5 Nov. - 20:16

Jól hangzik, úgyhogy jöhetnek a részletek az ET-ben. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Hozzászólások száma : 10
Kor : 24TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 5 Nov. - 19:34

Üdv!

Láttam, hogy előbb jelezni kell, milyen képességgel indítanám a karakterem, íme:

Kicsit összetett a dolog, de nem bonyolult. A képesség mások félelmén alapul. Reneében egyfajta bontott ( bomlott) személyiség rejlik, mikor a képessége aktivizálja magát, egyfajta részleges alakváltáson megy át először, a szemgolyói teljesen feketévé vállnak, a lapockáiból denevérszerű szárnyak nőnek ki, és ujjai végén körmei karmokká deformálódnak. A démoni lény lételeme a félelem, bárkiből képes kiaknázni annak rejtett vagy nem rejtett félelmeit, melyet visszafordít ellenfelére. Eleinte csak elméleti síkon, a célpont elméjében, majd a fejlődése során egyfajta illúzióként megjelenítve a valóságban. A fejlődési lehetőségeket az ET-ben részletezném.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
mutant and proud

TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   

Vissza az elejére Go down
 
Képességigénylés
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
5 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Sharingan=-
» -=Unazaki klán=-
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -=Rin'negan=-

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: Karakteralkotás :: Karakteralkotás-