we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Adrienne Meyer
Szomb. 26 Május - 15:34

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
James Hurley
 
Nathan Jones
 
Emma Frost
 
i'm here

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Képességigénylés

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Képességigénylés   Kedd 20 Aug. - 14:07

First topic message reminder :

Mielőtt előtörténetbe fognál, azért lehetőség szerint kérdd ki a véleményünket, főleg ha általad kidolgozott képességről van szó!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 1 Júl. - 20:08

Hm... hááát okés, de én azt mondanám, hogy elmére ható mutáns vissza tudja hozni azt, aki altatva van, vagy erős gyógyító, attól függ hogy milyen formában hat az altatás. ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Lyndsy Fonseca
Hozzászólások száma : 29
Kor : 22TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 1 Júl. - 19:51

Eme képességet szeretném a magaménak tudni, remélem, elfogadható. Smile

Elsődleges képesség: Altatás
Osztályozás: Delta mutáns
Aktiválódás: 9 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: A karakter képes érintéssel bárkit mély álomba taszítani, de minden körülmények között szükséges, hogy valamilyen testfelületen érintkezzen vele. Lehet, hogy csak a kezével ér hozzá, de ugyanúgy működik egy egyszerű puszi alkalmával is. Ennek persze vannak fokozatai, ha úgy szeretné, csak csekély mértékben fogja álmosnak érezni magát az illető, ha pedig azt akarja, hát azonnal elalszik. Ami fontos, hogyha valakit elaltatott, akkor csakis ő, vagy valaki hozzá hasonló tehetségű egyén képes arra, hogy felébressze, semmilyen más módon nem lehetséges kihozni az úgymond mesterséges kómából az illetőt. Ehhez szintén érintés szükséges. Következésképp, ha úgy adódik, hogy valakit Rori nem képes felkelteni, akkor az illető sajnos jobb létre fog szenderülni, kivéve persze, ha nem regenerálódik, esetleg fagyasztják le, hogy kibírja addig, míg esetleg ez bekövetkezhet.
Képesség távlatai: A képesség kifejlődött, nincsenek további távlatai.


Illetve szeretném majd a közeljövőben másodlagos képességként felvezetni a kifinomult érzékszerveket is, egyelőre ez még nem jelentkezett a karakternél, de tervben van. Mivel ez szerepel a listában, azt itt nem fejteném ki. ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 28 Jún. - 15:00

Okés a képesség Maureen Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Anna Kendrick
Hozzászólások száma : 76
Kor : 23TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 28 Jún. - 14:36

Ezt szeretném Mo-nak, remélem, hogy megfelel vagy csak kis korrekcióra szorul! Smile

Elsődleges képesség: Érzelmi fekete lyuk
Osztályozás: Alfa mutáns
Aktiválódás: 10 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: Mo nem képes éreztetni semmit másokkal. Hiába érez valamit, nem tudja átadni ezt az érzést. Mosolya mindig üresnek tűnik, könnyei hamisnak, érzelmes szavai semmilyennek. Aki tudja a képessége által az érzelmeket érezni az emberi szint felett, az sem képes átvenni semmit Moból. Üresnek tűnik. Tökéletesen elnyelődnek lényének legmélyére a saját, kifürkészhetetlen érzelmei. S ha már elnyelődésnél járunk a képességének van még egy része, s ez nem más, mint mások érzelmeinek elnyelése. Ez nem azt jelenti, hogyha elszívja a másik haragját, akkor az a személy már nem lesz dühös. Ez csak annyit jelent, hogy a düh mértékét tökéletesen klónozva szippantja magába az érzést, s képes rá, hogy korlátlan mennyiséget tároljon ezekből az elszívott érzésekből anélkül, hogy át is élné őket. Alkalmas pillanatban ki tudja köpni magából ezeket, hatni tud velük másokra. Igen ám, de ezek az elszívott érzelmek olyanok, mint a kártyalapok. Ha a pikk királyt már elhasználta, s rádobta valakire, akkor azt soha többet nem tudja elhasználni, hiszen már nincsen meg benne.
(Egy példával érzékeltetve: Mora olyan dühös volt a bátyja, amiért hozzápiszkált a dolgaihoz, hogy szinte fuldoklott ettől a dühtől. Mo elszívta a dühöt. Ettől a bátyja még mérges maradt, de Moba bekerült a fullasztó düh, mint érzelmi kártyalap. Később, amikor Mot ki akarták rabolni az utcán, s ő megijedt, előrántotta magából a bátyjából szedett dühkártyát és rádobta a tolvajra. Az meg úgy érezte, hogy hirtelen meg tudna fulladni a dühtől, melynek forrását nem ismerte magában, de mégis emésztő erővel érezte az érzést.)
Képesség távlatai: A képesség tulajdonképpen kifejlődött, távlatai csak annyiban vannak, amennyiben új érzelmeket tud beszippantani. Minél veszélyesebbet, a képesség is annál emésztőbben használható.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Antoinette Kalaj
Hozzászólások száma : 13
Kor : 28TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 22 Jún. - 19:16

Először is köszönöm, hogy ilyen gyorsan moderáltátok a képességem, annak ellenére, hogy gyermek gondok akadtak hazai fronton. Crying or Very sad Eric, dehogy veszem úgy, hogy másolnál, az hogy két képességben vannak átfedések simán előfordulhat bárhol. De most már nagyon kíváncsi leszek a Te karakteredre!  Very Happy 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 22 Jún. - 18:52

Damien: okés, rendben lesz.
Myressa: ez is okés, csak aztán ne úgy vedd, hogy téged másollak, mert én is egy nagyon hasonló képességű karin dolgozom (Sadako) bár ő nem vérrel manipulál, hanem a szívvel, de vannak átfedések^^   
Trust me
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Antoinette Kalaj
Hozzászólások száma : 13
Kor : 28TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 22 Jún. - 18:34

Sziasztok!

Ha jól értem, akkor ide kell írni a választott képességet, ha az olyasmi, ami nem szerepel a listában.E/1-ben  írtam, mert úgy tervezem, az adatlapomon is így fog szerepelni, remélem ezzel nem okozok gondot.


Elsődleges képesség: Vérmanipuláció
Osztályozás: Béta mutáns
Aktiválódás: 18 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: A képességem mindössze 6 éve aktiválódott, így nem állítom, hogy a használatát illetően a profizmus jellemezne. Az, amire ennek a mutációnak hála képes vagyok, sokszor még nekem is furcsa, és érthetetlen.
Az adottság, amivel rendelkezem, az élőlények vérére hat, és kétféleképpen is működhet. Egyrészt van egy olyan formája, mely leginkább a regenerációra emlékeztet, másrészt van egy erősen destruktív oldala, aminek segítségével komoly kárt tudok okozni akár egy ember, akár egy mutáns szervezetében.  
Az erőm öngyógyító része abban keresendő, hogy képes vagyok megalvasztani a vért az élőlények testét belül, és azon kívül is, így tehát csillapíthatom a sérülések vérzésének mértékét, vagy akár el is állíthatom a vérzést. A seb ezután beheged, a gyógyulási folyamat pedig felgyorsul a szervezetben. Ezt a folyamatot képes vagyok mások esetében is befolyásolni, ám ez jóval több időt, és energiát vesz igénybe, és kisebb hatásfokkal működik, mint a saját testem esetében. Ki tudom vonni a véremből a testembe kerülő mérgeket, és a vérrel kapcsolatos betegségek sincsenek rám hatással. Lehetne akár konkrét gyógyításnak is nevezni a birtokomban lévő erőt, ám mivel nem tudok komoly sérüléseket, csonttöréseket, vagy más, nem vérhez köthető megbetegedéseket regenerálni, úgy gondolom, mégsem sorolható ebbe a kategóriába a mutációm.
A képességem másik, pusztító erővel bíró oldala viszont sokkal jobban megrémít. Észrevettem, hogy a véremnek akad egy olyan tulajdonsága, ami igen veszélyessé tesz a többi mutáns szemében. A nálam alacsonyabb szintű mutációval rendelkezők számára a vérem halálos méreg, a velem azonos szintűekre pedig a savhoz hasonló maró hatást fejt ki. Emellett képes vagyok irányítani és formázni a saját vérem, tehát megszilárdítva például egy vértócsát tüskéket formázhatok belőle, melyek alkalmasak lesznek akár támadásra is. Ezzel ugyan csak kisebb mértékű sérüléseket lehet okozni, de ha felgyorsítom a sebek vérzésének mértékét, akkor bizony komoly problémát generálhatok vele az ellenségeimnek. Mások vérét is fel tudom használni ilyen módon, de csak abban az esetben, ha valamilyen sérülésből fakadóan már véreznek.  

Képesség távlatai: Mivel még elég bizonytalan vagyok az erőm használatát illetően, a későbbiek során remélem, hogy megtanulom uralni, és biztos kézzel irányítani azt, valamint azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel komolyabb, nagyobb sebek regenerálására is képessé válhatok. A saját vérem használatából fakadó hátrányt is remélhetőleg hamarosan ki tudom küszöbölni, ha a testem alkalmazkodva a mutációmhoz, gyorsabban pótolja majd a jelentősebb vérveszteséget is.

Ez lenne tehát a képességem, amennyiben elfogadható a dolog így.  Smile Előre is köszönöm a moderálást!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
X-men
be brave, we're a team
Play By : Aitor Mateo
Hozzászólások száma : 9
Kor : 31TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 22 Jún. - 16:14

Elsődleges képesség: Térmanipuláció
Osztályozás: Alfa mutáns
Aktiválódás: 16 éves korban
Képesség jelenlegi szintje: A pajzs, amit Damien képes létrehozni egyfajta védelemre, vagy rejtve maradásra használható, besorolását tekintve mindenféleképpen teret módosító adottság.
Damien a koncentráció közben magasba emeli az egyik kezét, tenyere az ég felé néz, ezzel aktiválja a képességét, mely egy szabad szemmel nem látható pajzsot hoz létre maximum 3 méter magas, 1 kilométer sugarú körben. A pajzs az azon belül és kívül tartózkodók számára módosítja a teret. Akik a pajzson belül tartózkodnak, azok számára a hatókörön kívül eső világban történő események megszűnnek létezni. Az utakon nem közlekednek autók, eltűnnek a gyalogosok, közel s távol csak az üres utcák maradnak. A pajzson kívül tartózkodók számára pedig a pajzson belül történő események és személyek válnak láthatatlanná, mind auditív, mind vizuális szempontból. Így ha Damien egy mutáns összecsapást zárt be a pajzsával, úgy az akár szabad téren is zajlódhat, a környezet az égvilágon semmit sem fog belőle érzékelni. Ezzel egyúttal meg lehet óvni a civilek testi épségét, ugyanis hiába sétálnak pontosan ugyanarra a helyre, ahol a csata folyik, nem válnak részeseivé. A pajzson belül tartózkodók viszont ki tudnak lépni ebből a védelemből, és ha elhagyják az 1 kilométer sugarú kört, vagy 3 méternél magasabbra emelkednek a levegőben, újra láthatóvá válnak a külvilág számára. A pajzs Damiennel együtt mozog, ő a középpontja, amíg fel nem oszlatja azt. A feloszlatást követően az összes harcból származó pusztítás, környezetben keletkező kár visszaalakul a csata előtti állapotra, tehát a lángoló utcák, autók, fák és növényzet, a felrepedt beton, megrongált épületek újra visszanyerik korábbi kinézetüket, ugyanolyan sértetlenek lesznek, mint a pajzs felvonása előtt. Szabad téren és épületben egyaránt alkalmazható.

Képesség távlatai: A pajzs hatóköre növekszik az idő előrehaladtával, és kellő gyakorlással. Később Damien már meg tudja majd akadályozni, hogy az általa kijelölt személyek elhagyják a pajzs hatókörét, amíg ő meg nem szűnteti azt.


Másodlagos képesség: Tigris alak
Osztályozás: Béta mutáns
Aktiválódás: 24 éves korban
Képesség jelenlegi szintje: Damien képes felvenni egy begáli tigris alakját, ilyenkor élvezheti az állat minden előnyös tulajdonságát. A képesség hátránya, hogy jelentősen befolyásolja Damien jellemét:
- Nagymacskákra jellemző vadászösztön.
- A szervezete képessé válik nyers hús elfogyasztására emberi alakban is, sőt, olykor leküzdhetetlen vágyat is érez, hogy ilyen formában vegye magához az ételt.
- Emberként is képes tigris módjára dorombolni és morogni.
Állat alakja is hasonlóan alkalmazkodott az emberi formához, ennek köszönhető, hogy tigris alakban is képes gondolkozni, és szavakkal kommunikálni.
További hátrány, hogy tigris alakban nem képes az elsődleges képességét használni. A pajzs létrehozásához és feloldásához emberi alakban kell lennie, de e kettő között élhet az alakváltással.

Képesség távlatai: Nincs (A másodlagos képesség esetleg gyorsabban kifejlődött, mint az első, elég volt négy év, hozzá, hogy elérje végső szintjét. A hátrányokat nem tudja kiküszöbölni.)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Csüt. 19 Jún. - 19:35

Danielé is oké és sorry a figyelmetlenségért. ^^ Imádom az indiánokaaaat!  bounce 


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Csüt. 19 Jún. - 18:07

Jóóóóó, mindkettő teljesen oké, áldásom rá. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Tori Tracy
Hozzászólások száma : 15
Kor : 26TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Csüt. 19 Jún. - 17:26

Elsődleges képesség: Kaméleon
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 8 évesen
Képesség jelenlegi szintje: Rövid koncentrációt követően képes tökéletesen felvenni a környezete színeit, úgy, hogy a lehető legteljesebb mértékben eltűnjön benne. Ez lehetséges három dimenzióban is, ha egy szoba közepén áll, és a berendezési tárgyakat használja fel az álcájához, ám ebben az esetben nagyobb az esély a lelepleződésre, hiszen a színmásolás nem minden szögből tökéletes. A képességnek köszönhetően teljesen olyanná vált, mint egy kaméleon, aki bármilyen terephez, mintákhoz, és árnyékokhoz is könnyedén idomulni tud. Az öltözékét is képes a háttérhez alakítani. Két szépséghibája van a képességnek; Az egyik, hogy ha megijed, automatikusan használja az adottságát, a másik pedig, hogy ha megérintik, vagy beléütköznek a rejtőzködés alatt, könnyen megtörik a koncentrációját, és felfedi eredeti színeit. Ha pedig elmozdul a kiválasztott helyről, a mintázat is megtörik.

Képesség távlatai: A későbbiek során képes lesz a folyamatos színmásolásra, így akár mozogni is tud majd egy környezetben anélkül, hogy felfedné az álcáját, a minták ugyanis követik a mozdulatait, és aszerint változnak. Valamint később, ha megtanulja uralni a képességét, kiveszik belőle a reflex, amit az ijedtség vált ki.

Másodlagos képesség: Animálás
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 18 évesen
Képesség jelenlegi szintje: A lány által papírra rajzolt képek megelevenednek, és anyagi testet öltenek. Ennek feltétele, hogy a kiválasztott rajzlapot a felhasználása előtt ketté kell tépnie, ekkor kel életre az, ami a papíron szerepel. Mivel a lerajzolt ábrák „anyagi testet” kapnak Exia képességének értelmében, így egy tárgy lerajzolása esetén az felhasználható bármilyen célra ugyan úgy, mintha hétköznapi tárgy lenne. A megrajzolt dolgok viszont csupán 12 óráig maradnak meg, azután semmivé foszlanak, de idő előtt megsemmisíthetőek.
A képesség lehetőséget biztosít Exiának arra, hogy élőlényeket keltsen életre vele, így például egy macskát, kutyát, vagy bármilyen más lényt is létrehozhat, ezek viszont fele annyi ideig maradnak meg, mint a tárgyak, és rendkívül érzékenyek a tűzre ennek köszönhetően minden esetben rettegnek a tűztől. Nehéz feladat és sok energia a teremtett lényeket engedelmességre bírni, és mivel ez nem is mindig sikerül, gyakran igen mókás helyzetek elé állítja az adottság gazdáját.
Fontos, hogy a megrajzolt kép mindig csak akkora méretre nagyítható a valóságban, amekkorában Exia ténylegesen látott már hasonló tárgyat vagy lényt. Például egy farkas nem lesz soha medve méretű, és egy tőr sem lesz akkora, mint egy fél folyosó. Nem mellesleg a rajzok nagyítása valamennyi plusz energiát is követel, ami csökkenti a megmaradás időtartamát. Ezért van, hogy egy tenyérnyi méretű farkas megrajzolása és arányos méretre nagyítása után az állat csak fele annyi ideig maradhat része a világnak, mint egy tárgy.
Hangadásra semelyik rajzolt kreatúra nem képes, így például egy zenedoboz nem fog zenét lejátszani, a macska pedig nem fog nyávogni.

Képesség távlatai: Később a rajzolt képek nagyítása kevesebb erőfeszítést kíván majd, eredeti méret esetén tovább, akár egy napig is megmarad az adott tárgy, a lények pedig engedelmesebbek lehetnek. Lehetőség nyílik arra is, hogy Exia ne csak papírra, hanem már padlóra és falakra is rajzolhasson (nyilvánvalóan ebben az esetben már nem szükséges a kettétépés.), de ennek is megvannak a hátrányai, például, ha rajzol egy ajtót a falra, előfordulhat, hogy amikor kinyitja azt, mögötte nem egy helységet, hanem a csupasz falat találja majd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jay Tavare
Hozzászólások száma : 18
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Csüt. 19 Jún. - 17:17

Elsődleges képesség: Szavak ereje
Osztályozás: Béta mutáns
Aktiválódás: 10 éves korban
Képesség jelenlegi szintje: A karakter által kimondott szavak a valóságban, egyfajta fájdalomérzetként testet öltenek, ám csak abban az esetben, ha ezek Daniel anyanyelvén, azaz lakota nyelven hangzanak el.  Az őslakosok nyelvén kimondott egyszerű parancsszavak az emberi szervezetre gyakorolnak csak hatást, és kezdeti szinten kizárólag mentális formában. Tehát például ha a karakter azt mondja: „Csonttörés” az áldozat testében pontosan olyan mértékű fájdalomérzet keletkezik, mintha a Daniel által kiválasztott csont egy láthatatlan erőhatásnak köszönhetően eltört volna.  Vagy ,ha mondjuk az a szó hangzik el lakota nyelven, hogy : ”nyomás”, ezzel az áldozatban azt a benyomást kelti, mintha ez a láthatatlan erőhatás összeroppantani készülne a testét, és az ezzel járó kínt érzékeli.
A parancsszavak kimondását nem kíséri semmilyen bevált mozdulatsor, tehát nem fog rámutatni az áldozatra, vagy imitálni valamiféle mozdulattal az elérni kívánt eredményt.
A képesség segítségével Daniel kezdeti szinten csak mentális hatást képes kiváltani, tehát érzelmekre ilyen módon nem tud hatni (nem lehetséges, hogy azt mondja valakinek: „szeress” és attól a perctől kezdve halálosan szerelmes belé), valamint mivel a szavak csak az emberi testre fejtik ki a hatásukat, a környezetét sem tudja befolyásolni velük. (Vagyis nem görgethet odébb egy halom sziklát az útból pusztán azzal, hogy kimondja a parancsszót.)

Képesség távlatai: A képesség magasabb szintre fejlődése során a parancsszavak kimondását már nem pusztán mentális hatás kísérné, hanem konkrét fizikai is, vagyis Daniel már fizikai sérülések okozására is képessé válna.

Másodlagos képesség: Asszimiláció (Totemállat tulajdonságainak átvétele)
Osztályozás: Delta mutáns
Aktiválódás: 19 éves korban
Képesség jelenlegi szintje: Daniel e képesség használatával átveheti a totemállatának egyes tulajdonságait anélkül, hogy ez konkrét átalakulással járna. A karakter toteme a sólyom, így tehát képes lesz átvenni a madár szárnyait, (természetesen a saját testéhez méretezve azokat) karmait, vagy adott esetben az éles érzékszerveit, úgy, hogy közben mindvégig megőrzi emberi alakját. Apróbb változások természetesen megfigyelhetőek rajta az adottság használata során, abban az esetben, ha a sólyom éles látását alkalmazza, írisze a madáréhoz hasonlatossá válik, és természetesen a hátából kinövő sólyomszárnyak is láthatóak lesznek a fizikai valóságban.

Képesség távlatai: A későbbiek során elképzelhető egy olyan fejlődési szint elérése, mely lehetővé teszi a karakter számára a teljes átalakulást, tehát a sólyom alak felvételét. Ebben az állapotban Daniel nem lesz képes emberi módon kommunikálni (tehát beszélni), tudata azonban érintetlen marad, tehát gondolkodni, érezni ugyanúgy tud majd, mint emberi alakjában.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Törvényen kívüli
our time is coming
Play By : Dave Annable
Hozzászólások száma : 44
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Hétf. 2 Jún. - 21:21

Elsődleges képesség: Zsugorodás - növekedés.
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 14 éves korban
Képesség jelenlegi szintje: Képes a mostani magassága, és az 1mm-es magasság között zsugorítani az egész testét méretarányosan, és persze vissza is tud nőni az eredeti állapotára.

Később: A távoli jövőben akár óriássá is válhatna, ha abszolút feltétlenül szükséges.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Merritt Patterson
Hozzászólások száma : 14
Kor : 27TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 31 Május - 20:20

Igazad van, kombózgatni akartam, de erre nem is gondoltam. ^^" Egyenlőre kitöröltem a másodlagost, de még remélhetőleg visszatérek ide :3
A név tetszik, köszi a segítséget! ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 31 Május - 20:14

Nevekben nem vagyok jó, de akár lehet szimplán démoni szemek is, az olyan ütős név. Very Happy De majd még agyalunk. ^^
A második képesség kicsit homályos, tehát tükörré alakítja a felületeket, vagy csak tükröződővé? Ez utóbbit akkor hogy? Mert ugye ha valami nem sima felület, akkor ott ez már furcsa lesz, mert össze-vissza tükröződik. Mennyi ideig marad ez meg, pontosan az anyagszerkezetre milyen hatással van stb. A célzata pedig az, hogy teszem azt tükröződő felületet csinál a szembe falon, akkor megnézheti mi van a folyosón, ahova pl. nem lát be? De akkor meg ugye őt is látják, mert ez oda- vissza műkszik, tehát nem hasznos. Very Happy Vagy a pillantásával kombózná össze a dolgot? De ehhez meg tényleg egyenes felület kell, tehát nem érdemes egy fatörzset átalakítani, mert az totál torzít, mert nem egyenes. ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Merritt Patterson
Hozzászólások száma : 14
Kor : 27TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 31 Május - 19:59

Sziasztok! Eléggé bizonytalan vagyok, mivel még új vagyok itt, de azért bepróbálkozom egyből két képességgel is . Razz

Elsődleges képesség: (őő, nevet még nem tudtam kitalálni, úgyhogy abban kérnék tanácsot ha lehet :3 )
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 12 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: A képesség Cynthia pillantásán alapul. Ha valaki egy bizonyos ideig néz a szemébe ( ez a lány negatív érzelmeitől függően lehet két másodperctől - ha a legnagyobbak a negatív gondolatok - 10 másodpercen át 2-3 percig. Már kitapasztalta ezt, tudja, mire kell gondolnia ahhoz, hogy a "legjobb" hatást érje el ), írisze elszürkül és a vele szemező azonnali rosszullétet érez, ám nem bírja levenni tekintetét a démoni szemről. Ez a rosszullét az idő múlásával egyre súlyosbodik. Először csak enyhe hányinger és fejfájás, ami fokozatosan csap át erős hányingerré és végül ájuláshoz vezet kb. fél perc leforgása alatt függően az áldozat elméjének erősségétől. Az aktiválódáshoz a két személynek min 5 méterre kell lennie egymástól.
Később: Cynthia már teljes uralma alá vonta az erejét, akár egy mp. töredéke  alatt aktiválódhat képessége, ha úgy akarja. A rosszullét itt már akár 2-3 mp alatt kifejtheti teljes hatását, ám ha tovább húzza a szemezést ellenfele akár meg is halhat ( ez kb. 30-40 másodpercig tart ) Az aktiválódáshoz a két személynek min. 8 méterre kell lennie egymástól.


A hozzászólást Cynthia Wolf összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. 31 Május - 20:19-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 27 Május - 18:28

Huuuulk. Very Happy Amúgy teljesen jó, tetszik. ^^
Ui.: A képedet megvágtam, mert egy picit össze volt nyomorgatva hosszában. Smile


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tag
Play By : Jared Padalecki
Hozzászólások száma : 1TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 27 Május - 18:17

Elsődleges képesség: Metamorfózis
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 17 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: Erős érzelmek hatására (mint pl. a harag, félelem, vagy éppen kétségbeesés) egy igen különös folyamat megy végbe rajta. Hideg, éjfekete, folyékony anyag kezdi el bevonni a bőrét, majd miután egész testét ellepte, a különös anyag átváltoztatja őt egy fekete szörnyeteggé. Ebben a szörny alakban emberi tudata háttérbe szorul, és amolyan nézőként szemlélődik tovább, mintha saját cselekedeteinek külső figyelője lenne csupán, és ilyenkor így is látja a dolgokat. Nagyon ritka, hogy tud hatni a szörny énjére és még ritkább, hogy kontrollálni tudja valamelyest, teljes irányításra eddig pedig még soha nem került sor. Átalakult formájában jóval nagyobb lesz, és izmosabb termetű is, ennek megfelelően pedig a fizikuma is nagyban az emberi fölé emelkedik, különösképp ereje. Szörny formájában akár 400-500 kg megmozgatására is képessé válhat. Azonban fontos kiemelni, hogy a Szörny és ő két külön személyiség. Így is élnek egymás mellett, és Andrew képes a fejében mentális párbeszédet lefolytatni az egyébként emberi intelligenciával bíró szörnyeteg "élettársával", mindezek ellenére azonban nagyban különböznek egymástól személyiségjegyeik. A köztük fennálló mentális kapcsolat emberi alakban is megmarad.
Átalakulása akkor is végbe mehet, ha éppen a szörnyi énje domináns helyzetbe kerül egy érzelmi stresszhelyzet, vagy átmeneti gyengeség miatt. Andy-nek folyamatosan koncentrálnia kell, ha egy átalakulást meg akar esetleg akadályozni, ez azonban kimerítő folyamat, és ha nem összpontosít eléggé, a metamorfózis menthetetlenül végbemegy.
Később: A Szörnyeteg, bár megveti emberi mivoltát, élvezi az átalakulások utáni átmeneti szabadságot, ezért pedig kialakul nála egy minimális regenerációs képesség, mely az őrjöngés közbeni összetűzések okozta kisebb sérülések könnyebb, gyorsabb gyógyulását idézi elő (ez a kisebb sebekre igaz, mint vágások, vagy épp valamilyen verekedés okozta kisebb sérülések, egy lövés esetén ez az időintervallum már jóval hosszabb, mindazonáltal minél tovább marad átváltozott alakban, annál jobban gyógyul a lőtt seb is, így emberi alakban már nem fog annyit lábadozni).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
X-men
be brave, we're a team
Play By : Mark Walhberg
Hozzászólások száma : 136
Kor : 25TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 27 Május - 11:41

Szeretnék egy ötletemet felmérni, hogy lehetséges-e. Annyi lenne a kérésem, h az ellenörző Staff tag inkább pm-ben jelezzen, csak annyit írjon ide, h jelzett nekem, mert máshol is vagyok és nem biztos, h az előtörténet megírásáig lesz időm ide nézni, meg más dolgom is van IRL, ha meg pm-et kapok, azt látom. Köszönöm!

1)
Érzelem manifesztáció
Mutáns név: Szenzáció
A mutáció képessé teszi a használót, hogy érzelmekből, legyen az bárkié, akár a sajátja, akár a sajátja bizonyos tárgyakat létrehozni. Ez nem kell jelen pillanatnyi érzés, hiszen minden helyszínen sok mindent történt és az érzelmek, amiket ezek az események kiváltottak egy lenyomatott hagyott a helyen, amit a mutáns képes érzékelni. Egy ilyen mutáns furán érzékeli a világot, hiszen az érzelem érzékelése igazából az érzelemhez tartozó szín érzékelése, vagyis a használó a világot látja, emellett színes csíkokat, amik a helyen létező érzéseket mutatják. Legyen az egy veszekedés, ami a dühöt, haragot hagyta itt, vagy egy randi emléke, ami a szerelem, szeretet lenyomatát hagyja a helyen. A képességet két dolog befolyásolja az idő, hogy az érzelem milyen erős és mennyi ideje van itt. Amennyiben egy már lenyomatot használ fel, az a helyszínről eltűnik, de az emlék megmarad. Ahogy említettem a technika jelen pillanatnyi érzésből is. Például a használó szerelmes és szeretné megajándékozni szerelmét, létrehoz egy doboz bonbont, vagy éppen dühös vagy harci helyzetben van, akkor létrehozhat eggy kardot, ami annál élesebb, minél erősebb a haragja, de akár bűvésztrükkökhöz is felhasználhatja új értelmet adva a "pénzt a fül mögül" trükknek, hiszen nem csak azt húzhat elő, de akár egy kis kutyát vagy bármi mást. Persze általában nem erre használja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Kedd 27 Május - 9:11

Erről a Sherkből az a furulyás pasas jut eszembe. Very Happy De amúgy jó lett. ^^ Mindjárt nézem a karidat is ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Bridgit Mendler
Hozzászólások száma : 18
Kor : 23TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Hétf. 26 Május - 21:53

Elsődleges képesség: Énekhipnózis
Osztályozás: Béta
Aktiválódás: 15 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: azt hiszem, a képesség neve elég sokat elárul, de nem árt ugye mindent tisztázni. Emily jelenleg arra képes, hogy ha énekelni kezd, és dalában parancsot ad, akkor minden őt halló teljesíti a kívánságát, aminek hátránya, hogy természetesen bajtársai is, illetve, hogy gyakorlatilag irányíthatatlan a mutációja. Egyszerű feladatok teljesítésére képes rábírni "hallgatóságát", mint menj haza, egyél almát, játssz a kutyával, feküdj le aludni, sétálj el, stb., de természetesen hipnózisuk egy idő után megszűnik, tehát ha úgy kívánja, hogy az illető induljon el Alaszkába, akkor valószínűleg szerencsétlen 1-2 óra múlva vissza is fordul, mivel fogalma sem lesz, hogy hova és miért megy - tehát csak rövid távon alkalmazhatja képességét. Egyelőre több a hátránya az erejének, mint az előnye, de ez még változhat.
Később: ha nem adja fel, remélhetőleg megtanulhat "célozni" a dalával, tehát, hogy ne a teljes hallgatóság essek "hipnózisba", hanem csak a célszemély. Emellett természetesen változhat a parancsok végrehajthatósága is, tehát lehet, hogy a későbbiekben bonyolultabb feladatok teljesítésére is képes lesz rábírni embereket, illetve, hogy azt vigyék is végbe, akármeddig is tart, de Emilynek ehhez még évekre van szüksége.
Addig is ajánlott a közelében a füldugó!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Vas. 25 Május - 7:38

Szerintem simán megfelel, nincs vele gond. ^^


Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tag
Play By : Evan Peters
Hozzászólások száma : 2TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 24 Május - 23:32

Naiv reményem szerint legfeljebb apró korrigálásra szorul, nade.. hamarosan kiderül. Very Happy

Elsődleges képesség: Fogékonyság
Osztályozás: Delta mutáns
Aktiválódás: 9 éves kor
Képesség jelenlegi szintje: Gyorsan tanulok, ezáltal lényegében mindenhez van érzékem, affinitásom. A feladat bonyolultságától függ fürgeségem és a fizikai korlátaimtól; ha kétszer elolvasok egy könyvet, megértem, később fel is tudom használni a benne található információkat - kivétel amennyiben egyfajta, általam ismeretlen tudásra alapszik, amit nem sajátítottam még el; ha ötször megmutatnak egy egyszerű mozdulatot, tökéletesen megismétlem, bonyolultabb esetén megesik, hogy tízszer-hússzor látnom kell mire beépül az agyamba, de hibátlanul vissza tudom játszani. Egy pankrációs mozdulathoz azonban, ha nincs meg a szükséges erő.. epic fail!
A nyelvtanulás hossza rohamosan megcsappan, akár egy hét hozománya lehet a kifogástalan nyelvpergés, plusz-mínusz pár nap a szótárban található szavak számától függően. Vonatkozik mindez a titkosírásra, kódnyelvezetekre, informatikára, et cetera.
Komoly migrént okozhat számára, ha túl sokáig használja - kevés alvás, kevés szünet - és erőtlenséghez, étvágytalansághoz vezethet.
Képesség távlatai: Meglehet eljön az az idő mikor elég lesz egyetlen olvasat, egyetlen pillantás az elsajátítani kívánt moccanásra rögzítésére, megértéséhez. Képletesen értve, mégis szószerint magába szippanthatja a tudást, minden további - fejhasogató - mellékhatást elkerülve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 31TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 24 Május - 10:23

Sajnos ezt el kell kaszálnunk. Túl erős, túl univerzális. A képességek még ha erősek is, egy bizonyos témakör köré épülnek, vagy ha általánosak, akkor sem maradandóak, pl illúziókeltés.   
Trust me
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tag
Hozzászólások száma : 1
Kor : 23TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   Szomb. 24 Május - 9:26

Remélem elfogadható lesz Very Happy

Elsődleges képesség: Valóság manipuláció
Osztályozás: Alfa mutáns
Aktiválódás: Születésekor
Képesség jelenlegi szintje: Berdine képes a kívánságokat valóra váltani, melyhez egy erős telepatikus képesség is társul. Olyan akár egy dzsin, hogyha látja az emberek kívánságát, legyen az bármi, képes egy csettintéssel kiemelni a fejükből és az a dolog fizikai formát öltve kilép a gondolati világból és teljes mértékben valós lesz, nem pusztul el belátható időn belül, bár ez rengetegszer ütközik a természet törvényeivel, mivel halottakat is képes visszahozni, hogyha az érintettnek ez a szíve vágya. Az adott lény viselkedése és személyisége viszont már nem Berdinen múlik, mivel ő az emberek fejében csak a vágy képét látja és az arra való erős vágyakozást hallja, semmi mást, de el is tudja pusztítani, hogyha a kiemelés nem a kívánt módon valósul meg és a kívánság esetleg torz lesz.
Képesség távlatai: Gyakorlással képessé válik a hangok elnyomására a fejében, ki tudja majd a kéréseket zárni és erősebb lesz a koncentrációja, aminek köszönhetően az átemelés során nem fognak képek tolulni a gondolataiba, ami miatt a kreáció esetleg más formát, színt kapna, vagy egyéb végtagokkal, szervekkel bűvülne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
mutant and proud

TémanyitásTárgy: Re: Képességigénylés   

Vissza az elejére Go down
 
Képességigénylés
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Sharingan=-
» -=Unazaki klán=-
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -=Rin'negan=-

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: Karakteralkotás :: Karakteralkotás-