we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Nikola Tesla
Szer. 29 Aug. - 15:32

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
i'm here

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Alapok, Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Alapok, Világleírás   Szomb. 28 Feb. - 19:22


Alapok, Világleírás
A játék megkezdése előtt feltétlenül mélyedj el benne!


Az játék az X-men - Elsők mozifilm alapjaira épül, tehát a szereplők főként onnan származtathatók. A képregények, az X-men trilógia és Farkas részekkel nehéz és sok helyen lehetetlen lenne összeegyeztetni a történéseket, így ezt végül elvetettük és csak hellyel-közzel közelítettünk hozzájuk, próbáltunk pl. időben úgy helyezkedni, hogy játszható karakterekként szerepeljenek az X-men trilógia nevesebb szereplői is fiatal kiadásban. A világ alapja tehát az X-men világ, ám időrendben és történeti szempontból saját megközelítéssel és kisebb-nagyobb változtatásokkal nyúltunk hozzá, így e téren minden bizonnyal lesznek, akik találnak majd hiányosságokat és számukra nem elfogadható eseményláncolatokat. A rendkívül világhű koncepció rajongói és egyéb fanatikusok igényeit tehát nem tudjuk kielégíteni, de a rugalmasabbakat várjuk sok szeretettel! Smile

Világleírás, történelem:

Genetika. Mint minden természet adta változás, a genetika is pozitív és negatív módon is befolyásolja a sejteket, és változást hoz az állati és emberi világban egyaránt. Növények és állatok is mutálódnak, olykor rossz irányba, ami végül zsákutcába vezet,
olykor viszont alkalmazkodik a szervezetük a nehezebb életkörülményekhez. Páncélt növesztenek, szárnyaik alakulnak ki, vagy épp ellenállóvá válnak mérgek, toxinok ellen. Ez az emberek testében sem zajlik másként, hiszen ahogyan létrejönnek a hibás gének, melyek betegségekkel sújtanak minket, a fejlődés egy pozitív, csodás irányba is elmozdulhat. Ez a változás pedig már kezdetét vette, csupán az emberek nagy része még mit sem sejt róla. A mutánsok rejtőzködnek, félnek és torznak érzik magukat. Éppen ezért akadnak, akik mindezt a változást jó, mások agresszív módon reagálják le, hiszen jellemükben ettől még emberek, akik mind máshogy reagálnak.

1982-t írunk, a "kis hidegháború" immár három éve rettegésben tartja az embereket. Nem lehet tudni, hogy vajon a Szovjetunió, vagy Amerika gyűjti hamarabb a fegyvereit. Mindenki egy újabb Hirosimától retteg, a fegyverkezés pedig egyre folytatódik, lassacskán az űr felé tekintve. Ám, ahogy minden nagy eseményt egész apró cselekvések és kis emberek tettei is meghatározhatnak és befolyásolhatnak, ez most sem történik másképp.
Charles Xavier "egyszerű" tudós, aki a genetika megszállottja, és nem mellesleg önmaga is hordozza a mutáns gént, események sűrű láncolata folytán kapcsolatba kerül a kormánnyal, melynek révén egy titkos projekt indul útjára. A cél hozzá hasonló mutánsok felkeresése, ugyanis az ellenség egy rendkívül hataloméhes és rendkívül veszélyes mutáns, Sebastian Shaw. Az ő számára a harcok életet adnak, hiszen képessége szerint mindenféle energiát képes elnyelni és azt a saját javára átfordítani. Legfőbb ellensége, Eric Lensherr, a kezdeti apró összetűzések után végül összefog Charles-szal, hogy együtt kutassák fel azokat a mutánsokat, akik segítségükre lehetnek a harcban, hiszen mint ahogy az lenni szokott, Shaw sincs egyedül. Hála a rendkívül magas intelligenciával rendelkező Henry McCoy-nak, sikerül létrehozniuk egy
gépet, mely Charles mentális energiáit felerősítve képes rá, hogy felkutassa a fajtájukat, és meghatározva a helyüket segítséget gyűjthessenek maguk köré. Így találnak rá néhány fiatalra, akik bár zabolátlanok és nem jelentenek hatalmas ütőerőt, végül sikeresen veszik az akadályt. Nagy harcok árán, de végül sikerül megállítani Shaw-t. A világ azonban hatalmas fordulatot vesz, és senki sem tudja, hogy vajon hogyan lesznek képesek feldolgozni az új információt. Hiába tény, hogy mutánsok mentették meg a Föld több ezer emberi és mutálódott lakóját a majdnem űrből indított rakétáktól, attól még az is tény marad, hogy a támadást is maguk a mutánsok indították. Rendkívül kényes tehát a helyzet, így Eric és Charles a Xavier család régi birtokán alakítja ki saját kis menedékhelyét. Mindenféle utat és kapcsolatot lezárnak, ami hozzájuk vezethet, és egyelőre igyekeznek békésen és lassan épülni be a világba. Tudják jól, hogy minél több fiatal mutánsnak segítenek már igen korán, annál kevesebben térnek majd sötét utakra, mint amire már így is léptek néhányan.
Így hát 1982. szeptemberében megnyitotta kapuit az X-birtok, az egyszerű emberek számára egy iskola, mely különleges tantervvel rendelkezik a rátermetteknek, ahová igen nehéz bejutni, a mutánsok számára pedig egy új menedék, ahol az erejüket megtanulhatják kezelni, irányítani, és ezzel együtt a világ részévé válhatnak.

Az alapítás óta négy év telt el, tehát 1986-ot írunk, és immár több tanár, komplexebb rendszer várja a hallgatókat. Természetesen még a mai napig is újabb és újabb diákokat kutatnak fel, Eric és Charles személyesen látogatnak meg minden leendő tanulót, hogy a szüleikkel igyekezzenek elfogadható módon közölni az igazat, vagy épp abban a hitbe ringatni őket, hogy a gyerekük teljesen normális, csak épp egy különleges iskola figyelt fel rá.
Az ifjak, akik elég rátermettek voltak, mostanra már tanárokká váltak. Raven a tapasztalata, Hank pedig az esze miatt segíti az új diákokat, a többiek pedig még most is a diákok padját koptatják, de sokukat ez nem zavar, hiszen ez egy menedék, egy nagy család, ahová ki ne akarna tartozni? És hogy mi lett Farkassal? A vad és zabolátlan állati erőt szabadjára engedve Logan végül legyőzte legfőbb ellenségét, Striker immár a múlté, az emlékek pedig... tovatűntek. Ám útjaik végül csak keresztezték egymást és miután Charles saját és új emlékeket ültetett Farkas fejébe, mostanra viszonylagos békében a maga módján éli mindennapjait, tanárként oktatva a diákokat. Bár nem tudhatjuk, hogy ez az idilli állapot vajon meddig tart majd, hiszen a blokkok és a gátak sem tarthatnak ki örökké, Charles ereje is véges és új kihívást jelent neki Főnix kordában tartása is...

No persze akad olyan is, aki nem akarja a békét és a nyugalmat, a törvényen kívüliek, azok, akik nem adták fel Shaw terveit, vagy akik egyszerűen csak függetleníteni akarják magukat mindentől és mindenkitől, és a maguk útját járni.
Victor Creed természetesen nem igazán értékeli, hogy édes kis öccse nyugodt kis életet él egy iskolában, békés emlékekkel, mintha mi sem történt volna, neki pedig továbbra is afféle renegátként kell tengetnie az életét, hiszen képtelen lenne vad énjét megzabolázni és kordában tartani. Nem volt nehéz, hogy összeszűrje a levet Shaw híveivel. Azazel és Emma Frost tehát egy új szövetség kialakításán dolgozik. És hogy mi a cél? Hogy ne kelljen rejtőzködniük, bujkálniuk, úgy tenni, mintha mindenki más lenne a normális és ők a deformáltak. Maguk köré gyűjtik azokat, akik hasonlóan látják a világot, akik változtatni akarnak, és nem az iskolapadokban bujkálni. Még az is előfordul, hogy megpróbálnak olyan diákokat bejuttatni az iskolába, akik valamiféle módon kémek, akik az ő véleményüket harsogják, ám most csak halkan és háttérbe húzódva. Természetesen Charles sem képes minden elmét átlátni és kordában tartani, de idővel minden bizonnyal fény derül a beszivárgó egyénekre is.

A kérdések és a problémák azonban szerteágazóak.
Mikor lépnek a Törvényen kívüliek egy erősebb csapással?
Mi történik, ha Farkas eltemetett emlékei a felszínre törnek?
Hogyan fogadják majd az emberek az egyre inkább köztudatba kerülő mutáns problémát?
Vajon a szövetség Charles és Eric között elég erős és tartós ahhoz, hogy mindezekkel a nehézségekkel megbirkózzanak?


Ne feledj lejjebb tekerni, hiszen a kezdés óta két év telt el, frissültek az eseményeink is. Smile Katt!
Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 

A hozzászólást Charles Xavier összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 6 Szept. - 18:34-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Tanár
let me to help you
Play By : James McAvoy
Hozzászólások száma : 1244
Kor : 33TémanyitásTárgy: Re: Alapok, Világleírás   Vas. 6 Szept. - 18:37


Kiegészítés, frissítés
Eltelt két év, repül az idő!


Hosszas gondolkodás és fejtörés után egy olyan ötlet lopta be magát a kobakunkba, hogy kiterjesztjük kicsit az X-men világot. Nem, nem fog előkerülni Vasember, sőt még Amerika kapitány sem, mert még mindig úgy gondoljuk, hogy az X-men valahogy nagyon komplex és önálló világ az egész Marvel univerzumhoz képest, plusz mi a múltban játszunk, ahol még nincs olyan brutális technika sem, ellenben van egy sorozat, ami képességgel rendelkező embereket fog össze, szintén New York a központja és a története a világmegmentő akcióikkal könnyedén (na jó számunkra könnyedén, ha jól átgondoljuk) beilleszthető ebbe a világba. Ez nem más, mint a Hősök (Heroes) című sorozat, melynek jelen világunkban az első évadát fogjuk felhasználni, mint megtörtént eseményeket, cseppnyi módosítással saját szájízünk szerint, ahogyan azt az X-men Elsőknél is tettük, de ezúttal sem változtatunk gyökeresen az alaptörténeten és természetesen az évad végétől fogva már mi magunk alakítjuk a sztoriszálat.

Mi van, ha nem ismered a sorozatot?
Felmerülhet a jogos kérdés, de ez egyáltalán nem jelent akadályt. Természetesen, ha canon karaktert alkotnál, akkor érdemes megnézni az első évadot, vagy utána olvasni a sztorinak, netán segítséget kérni, ha az alap leírás nem elég, amit a canon kariknál olvashatsz, viszont ha független karaktert hozol, akkor továbbra sincs gondod, bőven elég elolvasnod az itt leírtakat, hiszen ebből már tudhatod, hogy mi az, amit a karaktered ismerhet a háttérben történő eseményekről, ahogyan az X-men világba is alkothatsz független karaktert, aki nem ismeri az Elsők történetét, vagy épp nem hallott még sosem Stryker bázisáról.

Ahol most tartunk:
Az elmúlt két évben az X-birtokon többé-kevésbé eseménytelenül zajlott az élet, természetesen az alapján, amit a diákok nagy része tapasztalt. Az X-menek azért jócskán kikapták a részüket a küldetésekből, hiszen egyre gyakoribbak a furcsa hírek a tv-kben, egyre több a kutató szempár, a szaglászó nyomozók, akik megpróbálják mindenbe beleütni az orrukat, az elrabolt mutánsok, akik emlékek nélkül, vagy épp emlékfoszlányokkal kerültek ki, szöktek meg a Stryker bázisról és persze a rossz fiúk, akik nem foglalkozva azzal, hogy milyen feltűnő nyomokat hagynak maguk után akcióznak erre-arra. Van tehát takarítani való és rendbe tenni való bőven.
Ennek tetejében szinte mindenki hallhatott arról a robbanásról, mely a nyár végén rázta meg New Yorkot. A város szerencsére megmenekült, de a városlakók szinte testközelből érezhették a rázkódást, amikor is a levegőben valamiféle ismeretlen tárgy robbant fel. Az emberek legalábbis ezt hiszik, a hírek lezuhant műholdról számoltak be, amit sikerült a becsapódás előtt kilőni, hogy ne okozzon kárt a városban, de vannak, akik tudják, hogy mi történt. Akadnak olyan beavatottak, akik ott voltak az esemény színhelyén, akik megpróbálták megakadályozni a brutális robbanás, amivel New Yorkot majdnem elpusztította a felrobbanó, képességeit kordában tartani képtelen Peter Petrelli, akik tudják, hogy Nathan a bátyja volt az, aki végül megmentett több ezer embert azzal, hogy magát feláldozva repült fel testvérével az égbe... És persze akarnak olyan mutánsok is, főképp az X-menek között, akik már tudják, hogy Charles Xavier és Eric Lensherr felvette a kapcsolatot egy ember tudóssal, aki az események középpontjában áll.

Hősök, avagy ahogyan a sorozat csatlakozik:
Röviden összefoglalva a Hősök című sorozat arra épült, hogy egy maroknyi ember megpróbáljon megakadályozni egy robbanást, amely romba dönti New Yorkot. Ezt a robbanást egy Lindarmann nevű gazdag üzletember próbálta előidézni azzal a feltett szándékkal, hogy megváltoztassa a világot, hogy elérje, hogy a város új kormányzója Nathan Petrelli legyen, az általa támogatott képviselő, aki majd a bajban az emberek mellett áll és végül majd idővel ő maga lesz az Egyesül Államok elnöke. Lindarmann azt akarta, hogy egy mutáns kerüljön az ország vezetésébe és ehhez minden eszközt felhasznált, kezdve a technokrata Micahval, aki kisgyerekként képes volt befolyásolni a szavazást és feláldozva bármit, akár Nathan öccsét Petert is, hiszen ő robbant volna fel elpusztítva a várost. A történet közben újabb és újabb szereplők tűntek fel, köztük egy sorozatgyilkos is, Slyar, aki képességeket gyűjtve, mohón gyilkolta le a mutánsokat. A szálak végül New Yorkban összefutva, egy jövőt lefestő művésznek, Isaac Mendeznek hála lettek kigabalyítva. Peter ugyan felrobbant, ám a levegőben. A város megmenekült, ám a kérdések megmaradtak, és az is, hogy vajon ki állt Lindermann mögött, aki időközben halálát lelte, amikor is Micah apja DL és anyja Niki elmentek kimenteni fiukat a karmai közül és az apa végül megölte a megbomlott elméjű üzletembert.
És hogy hogyan kerültek ők kapcsolatba vajon a Xavier intézettel? Legtöbbjük egyelőre még sehogy, hiszen az ügyet a kormány eltussolta. Nathan kormányzó lett, hiába hinnénk, hogy meghalt, a lánya Claire gyógyító vérének hála új életet kapott, de ez már egy bonyolultabb történet.

Akad azonban egy tudós Mohinder Suresh, aki ember, és akinek az apja egész életében azzal foglalkozott, hogy felállítson egy rendszert, amivel mutánsokat találhat meg, amivel kiszűrheti őket. Sejtelme sem volt róla, hogy ez Charles Xavier és a Cerebro segítségével is megoldható, bár mondhatjuk, hogy még Hanknél is tovább jutott a genetikus halála előtt, hiszen emberei eszközökkel képes volt kidolgozni a mutáns gén felkutatásának algoritmusát. Fia Mohinder vette át a kutatásait, sok csalódás és időnkénti feladás mellett végül jó néhány mutánst ő maga talált meg, és ő is segédkezett a robbanás megakadályozásában, hiszen nem kis lelkiismeret-furdalás gyötri azért, amiért lényegében az apja indította el a gyilkolás útján Sylart, azaz Gabrial Grayt. A nyár végén, a robbanás bekövetkezte után néhány nappal vette fel a kapcsolatot Charelsszal, amikor megtalálta a könyvét, amiről előtte még nem hallott. Így oszthatták meg tapasztalataikat arról, amit tudnak és így foghattak össze, hogy együtt készüljenek fel arra, ami rájuk várhat, mert annyi bizonyos, hogy valaki munkálkodik még a háttérben, Lindarmann nem egyedül dolgozott.

De vajon ki lesz képes megállítani azt, aki a világ ellen tör?
Peter Petrelli képességei elvesztek a robbanás hatására, Noah Bennet kénytelen új és átlagos életet kezdeni felhagyva a mutáns vadász életmóddal, Hiro Nakamura pedig azok után, hogy jó időre eltűnt most újra itt van, de képtelen uralni a képességét és utazni a időben és a múltban töltött ideje nem tudni milyen hatással lesz a világra.

Vajon az X-menek segíteni tudnak majd és együtt megállíthatják a közeledő vészt?
Képesek lesznek megakadályozni a tervet, hogy a világ gyökeresen megváltozzon?
Mit tesznek akkor, ha új ellenség lép a színre, netán a régiek közül is előkerülnek néhányan és összefognak?
Semmit sem tudunk Shawról, arról hogy mik Emma tervei, és persze mi történhetett vajon Sylarrel miután Hiro leszúrta, de a teste eltűnt?
Ne feledd Eric:
Derű és harag között!
 Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Alapok, Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Part 14 / 1
» Az világ nemessége, birodalmak, etikett
» Neminra élővilága
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: Kérdések, beszélgetés :: Kezdõ lépések-