we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Nikola Tesla
Szer. 29 Aug. - 15:32

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
i'm here

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Számítógépterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

mutant and proud

avatar
Mesélő
Hozzászólások száma : 520TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   Szer. 27 Aug. - 21:57

Szabad játéktér, új játék kezdhető.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jennifer Love Hewitt
Hozzászólások száma : 176
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   Csüt. 29 Május - 21:46Beryl & a Miss
Mahlerrel úgy vagyok, mint bármilyen más komolyzenével. Elhallgatom az óráimon hivatalból, de azért nem esem túlzásba velük. Ilyenkor jól passzolnak a játszmákhoz, de mondjuk egy kötetlen beszélgetés aláfestéseként nem hallgatnék ilyesmit.
- Mahler sem jobb vagy rosszabb, mint a többi. A Dal a Földrőlt kedvelem, de nem vitte túlzásba a hangokat a kompozícióban. Ez olyan, mint a sakk-matt három lépésben. Inspirál, ezért is kapcsoltam be neked.
Míg beszélek, leemelek bábukat a tábláról, s olyan helyzetet teremtek neki, melyből három lépéssel legyőzhet engem, hogyha ügyesen játszik. Tudom én, hogy nem így szereti, de nekem most az a célom, hogy kibillentsem a komfortzónájából. Néha mindenkinek kell az ilyesmi.
- Biztosan tudnál, csak gyakorolnod kellene. S nem rögtön ilyennel elkezdeni. Hányas a lábad, Drágakő? - kérdezek rá. Szeretem ezt a becenevet használni Berylre, azokat, akiket kedvelek, általában szép nevekkel illetek. Persze vannak beceneveim számomra unszimpatikus személyekre is, de azokat általában egészen más hangsúllyal is ejtem.
Közben felállok az asztal mögül, átlépdelek a túl felére, s megállok Beryl mellett. A feje fölül nézem, amit ügyködik. Nem azért, mert nem láttam volna onnan, ahol eddig ültem, egyszerűen csak vannak olyanok, akiket zavar a fizikai közelség a koncentrációban, s azt szeretném elérni, hogy kizökkenjen. Mert ha megtörténik vele, akkor tudom, hogy hol kell majd őt fejlesztenem.
- És mondd csak, kinek szeretnél tetszeni ilyen magas sarkakon? - vetem fel egyszerű, látszólag selymes, őszinte érdeklődésből. Valójában beteges kíváncsiság hajt a lelke legmélyebb bugyraiba. Ha kell, segítek én kibontani a benne élő nőt, mit sem tennék szívesebben! Ha megnyílik nekem, ráléphetünk egy olyan útra, amelyen járva a végzet asszonyává is válhat később. Nem sajnálnám tőle a tudást, amit az évek alatt magamba szívtam. Szép kislány, ígéretes nevelt lenne, azt hiszem.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Elle Fanning
Hozzászólások száma : 18
Kor : 18TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   Szer. 21 Május - 13:03

Amikor a tanárnő bekapcsolja a zenét, megkeményítem a vonásaimat, de a fülem tökéletesen működik, úgyhogy jól hallom a Mahler - darabot, ami elindul.
- Mahler tökéletes választás. - mondom kimért hangon, míg lépek az első bábummal.
A Miss nekem afféle nevelőm is. Nem tudom, tudtával csinálja -e vagy anélkül, de ez a pompásan stílusos, megragadó hölgy rengeteget tanít nekem abban, hogy legyek afféle "hideg szépség." . hogy el tudjak csevegni műveltségi kérdésekről. Hogy csiszolja az ízlésemet. Hogy úgy beszéljek, hogy semmi érzelem ne hallatszódjék a hanogomon. Ezzel azt viszi tovább, amivel a Papa operált nálam a különféle hölgyismerőseivel, tehát tudat alatt is szörnyen ragaszkodom hozzá. Tudom, hogy nem annak kéne lennie a felszín alatt, hogy egyszer akkor Xavier professzor talán észrevesz, de legalább van valami mércém amivel ellenőrizhetem hol tartok a tanulásban. Abban pillanatban, hogy nem Xavier prof elbűvölése lebeg valahol kimondatlanul, abban a pillanatban készen állok.
- A kedvencem. - teszem hozzá. - A Dal a Földről. Maga kedveli, Miss? - kérdezem, és pontosan úgy rakom keresztbe a lábamat, mint ő. - Mit gondol, én is tudnék járni ilyen magassarkúban? - feledkezem el magamról, ahogy végigmérem az öltözékét (az egyik hölgy tanította nekem még otthon, hogy egy nőnek mindenképp végig kell mérnie a másik nő külsejét, persze úgy, hogy ne vegye észre, és az alapján kell osztályozni a beszélgetőpartnert. )
Talán ez a baj velem. A cuki kis ruhák. Végtére is 14 éves vagyok, lassan el kell kezdenem felnőtt nőként viselkedni, mert különben elbúcsúzhatok a nagyratörő álmaimtól. Itt az ideje a szűkebb ruháknak, a kivágott fölsőknek, a magasabb sarkaknak... Talán ez a baj.
A Miss mellett mindig ilyenek jutnak eszembe.
Máshol nem is juthatnának, mert folyton ez az egyentréning, meg tornacipő, hogy kényelmesebben edzhessünk, meg gyakorolhassunk... Ugyan már, semmi értelme nincsen.
Egy nőnek amúgyis úgy kell harcolni, hogy akár frissen lakkozott körömmel is megtehesse, és az új frizurája se essen szét. Magyarul intelligenciával, elegánsan. Erre is jó a sakk.
És szerintem a Miss kiválóan egyetértene velem ezzel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jennifer Love Hewitt
Hozzászólások száma : 176
Kor : 30TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   Kedd 20 Május - 20:23

Beryl        и         Kátya
Sosem gondoltam, hogy egyszer majd meg fogom szeretni a sakkot manuálisan játszva is. A gépek ellen nagyon is kedveltem, mert le tudtam győzni őket, de emberekkel hosszú ideig nem voltam hajlandó játszani. Aztán egyszer csak eljött a nap, amikor úgy ébredtem, hogy márpedig nincs az az isten, aki engem megakadályozhatna abban, hogy sakkozzak és nyerjek is benne. Mert ez egy háború, ahogy az egyik fiatal tanítványom nagyon is jól tudja. S legyen bármilyen a lelkem, Berylt tudom kedvelni a magam módján. Főleg a hozzáállása miatt.
Kivételesen időben érkeztem, elvégre megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy rácáfoljak a hiedelmekre és ne hagyjam faképnél a diákomat. Nyilván nem teregetném ki nagy plénum elé, de Berylt egészen kedvelem, szívesen megrontanám, hogyha úgy tetszik. Egy kis vodka, pár csinos kis ruhácska, felvágott nyelv.. el tudnám képzelni, hogy milyen lazán formálnám saját képemre az évek során. De persze nem tehetem meg. Egyrészt, mert sok mindent elnéznek nekem, de nem hiszem, hogy a mi nagy Xavierünk örömmel látná, hogyha hamvas rózsákat változtatnék őrült szélvésszé, másrészt pedig nekem sem biztos, hogy jó lenne, ha az iskola dugig telne a lányokkal, ifjú bimbókkal, akik olyanná akarnak válni, mint amilyen én vagyok. Hová lenne az egyediségem akkor? Elvesznék a süllyesztőben.
Szédítően magas sarkaimon kopogok a teremben fel s alá, járatom befelé a vadiúj cipőmet. Csodás platform darab, egészen beleszerelmesedtem, hát muszáj voltam előhalászni elektronikus pókfonalaim közül a cipőt áruló üzlet elérhetőségeit. Természetesen a dolog nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek először látszott, elvégre a TV-műsorban, amiben láttam, a színésznőcskének külön csináltatták. De hát manapság mindent el lehet intézni, amit el akarunk, szóval én megkaptam a cipőt, a színésznő pedig nem kapta meg magáról egy újság címlapján a botrányos képeket. Jut is, marad is.
- Szervusz! - köszönök Berylre, majd amíg ő azzal foglalatoskodik, hogy a sakktábláért megy, leülök a szokott helyemre az íróasztalom mögé, hogy aztán ott helyet csináljak a táblának.
- Természetesen! - engedek meg magamnak egy mosolyt, majd egy ujjlendítéssel bekapcsolom a teremben elhelyezett magnót. Hiszek benne, hogy kell a zavaró tényező egy játszma alatt, mert ha zajban is tudjuk művelni, tudunk nyerni – vagy legalább becsülettel küzdeni – akkor bárhogy menni fog. A lábaimat meg csak azért eszemben sincs koptatni, hogy műszaki cikket kapcsolgassak befelé. Ezt minden diákom megszokhatta már.

Öltözet: Katt!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
Diák
power to the future
Play By : Elle Fanning
Hozzászólások száma : 18
Kor : 18TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   Kedd 20 Május - 19:37

A szegény kis aszott százszorszép a kezemben apránként újra kibontja szirmait, szára megerősödik, és érzem, ahogy mosolyra húzódik a szám.
Nektek ez nem nagy cucc, de pozitivat csinálni sokkal nehezebb mint negativat. Rombolni könnyebb, mint építeni. Elszárítani egy ilyen kis virágot könnyebb, mint életre kelteni.
Rombolni már megy, nem is gyengén. A százéves tölgyet még mindig nem tudtam megmozdítani a birtokon - az nekem a mérce, - de a sövénylabirintust egyszer már átalakítottam, és már nem okozott nehézséget visszacsinálni, hogy Xavier professzor ne vegye észre. Más kérdés, hogy rögtön kiolvasta a gondolataimból, de ez végülis lényegtelen.
Építeni... Építeni viszont sokkal nehezebb.
...random fordulatként: A számtech órát viszont szeretem. Tényleg. Talán nem nézitek ki belőlem, de igazán érdekel ez a dolog, bár tény, hogy sokkal nehezebb számomra, mint az élő dolgok energiája - a képességemből adódóan.
De a sakk. A sakk sokat segít ebben a dologban, az hozzáad valami pluszt, amitől az ember lánya jobban átlátja ezt az egészet.
Miss Mikhaljova-val is folyton így kezdjük. Ő foglalkozik velünk külön. Mert hát a hackerkedést például azért csak nem csapatban tanulod meg, hiába olyan humánus Xavier professzor. És én nagyon élvzem a külön foglalkozásokat, szinte kivirulok tőle. Tudjátok, egy egykének azért mégiscsak ez a világa.
Elengedem a virágot, és bemegyek az épületbe.
- Jó napot Miss. - köszönök neki a kis párcomputeres teremben, és szertartásosan megyek a sakktábláért. A sakk egy belépő egy másik világba. Ahol minden olyan egyszerű, mert rendszer, mert minden egyből átlátható lesz, mert megfogsz egy szálat, megrántod, és minden láncszem a helyére kerül. Sokkal egyszerűbb mint az életem jelenleg, ez az igazság.
Enyém a fehér. Mindig enyém a fehér. Felállítom a bábukat, szép rendben, aztán felnézek a tanárnőre.
Nagyon csinos nő, apa egyik hölgyismerősére emlékeztet, aki olyan hirtelen tűnt el egyik napról a másikra. De most nem akarok senkire gondolni, aki a Papára emlékeztet, mert akkor remegni fog a kezem, és nem remeghet, mert a sakk egy háború.
- Kezdhetjük, Miss? - kérdezem tőle, és kezem megrebben a stopper felett, alig várom, hogy lenyomhassam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 433
Kor : 32TémanyitásTárgy: Számítógépterem   Szomb. 31 Aug. - 9:20

A földszinten, közel a Könyvtárhoz megtalálható egyszámítógépterem is, mely közel tizenöt géppel áll a diákok rendelkezésére szélessávú internettel, kényelmes környezetben. A számítógépeket fafalak választják el egymástól, hogy a diákok ne zavarassák egymást. Minden számítógéphez tartozik egy webkamera, egy mikrofon és egy fülhallgató, így tudnak zenét hallgatni, vagy éppen a szüleikkel beszélgetni a fiatalok. A teremben néhány asztal is van azoknak, akiknek esetleg saját laptopjuk van, vagy azoknak akik esetleg jegyzetelni, tanulni szeretnének. A terem túlsó felén van egy nagy fehér tábla, amin néhány információ kerülhet fel, illetve egy fő asztal a fő számítógéppel, mely mögött általában mindig a rendszergazda ül, hogy a diákok segítségére legyen. A terem este 10 óráig működik, és délután 2-kor nyit.

írta Jean Grey
   
Trust me
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
mutant and proud

TémanyitásTárgy: Re: Számítógépterem   

Vissza az elejére Go down
 
Számítógépterem
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: X-Birtok :: Földszint-