we fight for the change to change the world
heroes of xmen: reunionwelcome

Honnan ered vajon a késztetés, a vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. Amikor a még a legegyszerűbb kérdésekre se tudjuk a választ. Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem kutatnánk. Nem sóvárognánk, de az ember természete nem ilyen, sem a szíve. Nem ezért vagyunk itt... Ez hát a késztetés. A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait. De végül is mit számít mindez, ha az emberi szív csak legapróbb pillanatok értelmét képes felfogni. Itt vannak. Közöttünk, az árnyékban a fényben. Mindenütt. Vajon ők tudják már?

Az oldal alapítása:
2013. szeptember

(A játéktéren 1988-ban járunk.)
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox

promónk


Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

last posts

Kerti lugas (fürdő előtér)
by Nikola Tesla
Szer. 29 Aug. - 15:32

Maszkabálba menni jó! :)
by Emma Frost
Szomb. 9 Jún. - 21:36

Dallas-i kikapcsolódás
by Nathan Jones
Csüt. 7 Jún. - 15:21

Konyha
by Jean Grey
Szomb. 28 Ápr. - 17:19

Új fiú a láthatáron :)
by Emma Frost
Vas. 15 Ápr. - 13:03

Folyosók
by Jean Grey
Szer. 21 Márc. - 17:51

Faye & Jamie - Végre együtt!
by Faye Adler-Barlow
Csüt. 1 Márc. - 11:05

Sürgősségi ügy
by Mesélő
Szomb. 17 Feb. - 15:27

Top posting users this month
i'm here

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (56 fő) Vas. 6 Szept. - 22:27-kor volt itt.

Share | 
 

 Nikola Tesla vityillója

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 26 Ápr. - 10:41

First topic message reminder :

Névleges tulajdonosa Tesla jelenlegi hivatalos személyazonossága, Edward Victor Appleton, fizikus.


A huszadik század elején épült kastély elegáns, karbantartott kerttel és a hozzá tartozó birtokkal, melynek nagyobbik részét erdő borítja. Megközelítése nem nehéz, inkább hosszas a birtok kiterjedése miatt.


Jól látható, hogy sem az építésnél, sem azóta nem sajnálták rá a pénzt. Tökéletesen jó állapotban van minden szempontból. A környéken még vadászatra is lehetőség adódik, ha valakinek erre lenne igénye.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 17 Május - 17:46

A tény, hogy bámulatosnak aposztrofálja a hosszú éltű, kivételes egészségnek örvendő ember történetét, mosolyt fakaszt arcomra. Ó, ha azt tudná... Látszólag az az oka mosolyomnak, hogy sikerült lenyűgöznöm. Még elismerően bólintok is, jelezvén, hogy magam is kivételesnek találom az esetet.
Feltételezésén ellenben, miszerint egyetlen egy esetre alapoztam volna elméleteimet, sőt egész kutatásomat, kissé felhúzom az orrom. Amolyan enyhe sértettség hallatszik az ezt követő néhány szavam tónusában, szinte - szinte - észlelhetetlenül. Figyelmes hallgató, aki odafigyel beszélgető partnerére, észreveheti.
- Ugyan, kérem! Bizonyára sejti, milyen kiterjedt kutatás és forráselemzés szolgálhat alapjául egy az enyémhez hasonlóan terjedelmes és sokrétű publikációnak. Természetesen sok jómagam és más szaktekintélyek által jegyzett esetet felhasználtam munkám során.
Lassú mozdulattal biccentek is egyet, mintegy nyomatékosítandó szavamat. Intellektusomat nem hiszem, hogy különösebben bizonygatnom kellene az ifjú hölgy számára. Ugyanakkor lassanként lehetséges, hogy ideje volna tudomásul vennie, szándékai nem teljesen homályosak számomra.
- Mondja csak, Ms MacTaggert, pontosan mit is keres? Akad egy konkrét problémás személy, vagy saját magáról gyanítja, hogy efféle kivételes személy?
Már-már gyanakvóan, ám mégis inkább kíváncsian szemlélem. Mintha bármelyik pillanatban kinőhetne egy pár szárnya, szarva, karja, esetleg pikkelyes farka vagy lángoló villás nyelve. Végső soron ezek részben meg is valósíthatók, ám most sem hangulatom, sem a konkrét szituáció nem alkalmas efféle időtöltésre. Pedig őszintén szólva kíváncsivá tett, vajon miként viselkedne hasonló szituációban. Az átlagemberekből kiindulva valószínűleg sikoltana és elájulna. Hogy mennyire is átlagos, arról egyelőre nincs tudomásom. Kideríteni körülményes lehet posztja okán. Mások számára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 17 Május - 11:53

Elgondolkodom azon, amit hallok, attól függetlenül, hogy a hosszú életet megélt remete minden bizonnyal, de legalábbis nagyon jó eséllyel nem az, akit én keresek, azért ez a tény továbbra is elég megdöbbentő. Több mint százötven év…el sem tudom képzelni, milyen lehet ilyen sokáig élni, különösen úgy, hogy láthatóan az ember teste egészen más tempóban öregszik, mint ami megszokott lenne - Azért ez elég megdöbbentő különbség, még tudományos szemmel nézve is, nem gondolja? Még ha képes is élni valaki százötven évig élni, legalábbis öregednie kéne ennek megfelelően. Bámulatos – persze nem kéne kételkednem már bármiben is. Onnantól kezdve, hogy valaki a fejembe tudott nyúlni, és gondos aprólékossággal csak olyasmit tüntetett el onnan, ami abban a bizonyos hónapban történt, semminek nem kellene meglepnie, és tényleg kevés dolog képes erre. Nem veszett el semmi a gyerekkoromból, az azt megelőző, az azt követő napokból…minden a helyén van, az űr azonban olyan tisztán érzékelhető, mintha az ember elveszítette volna egy ujját, és annak csonkját nézegetné csak - Hiába, bámulatos felfedezések kora ez – nem gondoltam volna, hogy életemben ilyen dolgokkal kell majd szembenéznem. Amilyen bámulatos, olyan ijesztő is, és legalább annyira kellemetlen, hogy mindennek ekkora teret kell engednem az életemben.
- Bizonyára sokkal kevesebb része, mint korábban gondoltuk volna – válaszolok természetesen a feltételezésre is, mert annak ellenére, hogy nem kimondottan kaptam kielégítő feleletet, még eszem ágában sincs félbeszakítani a beszélgetést. Ennyire nem adom fel könnyen - Erre az egy emberre alapozta a kutatását, jól értem? – kérdezem könnyedén, magam is a csészém után nyúlok, és eltűntetek pár kortynyi teát - Tudja a mi alosztályunk az elmúlt időben több mint egy olyan esettel találkozott, ami gyanakvásra ad okot. Sőt. Nem csak a CIA-ről merném ezt állítani – ha morzsákat hintünk el, akkor hát én is így teszek. Élénken él az emlékeimben az FBI esete, amiről Evan számolt be. Mintha mostanában, hogy felnyitottuk a szemünket, tényleg mindenhol ott lennének ezek a különleges emberek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Kedd 13 Május - 20:25

Nyilvánvaló, hogy mire megy ki a játék. Egyáltalán nem zavar maga a tény, hogy mutánsok után kutat. Az jóval inkább kíváncsivá tesz, vajon milyen alapon engedélyezték számára, hogy szerény személyemet felkeresse. Ha ügynökként mutatkozott be, az ügynökség tud a jelenlétéről. Vélhetően nem gondolják, hogy bármit is találhatna nálam. Míg nem járkál felügyelet nélzük, természetesen nem is fog.
Úgy döntök, kap némi mézes madzagot, hátha könnyebben és több lapját kiteríti majd számomra. Ezért érdekesek az efféle játszmák, a tétek és a várható nyereség is csak nő az idő előrehaladtával. Különbség mindösszesen annyi akad, hogy itt én csakis nyerhetek.
- A csodálatosan hosszú életet megélt remete, akiről a könyvemben is írtam, nos rá a kivételesnél valamivel hathatósabb jelzőt is találhattam volna. Mikor alkalmam volt találkozni vele, éppen a százötvenharmadik születésnapját ünnepelte. Külsőre nem tűnt többnek negyven, de legfeljebb ötven évnesnél. Ráadásul a környékbeliek elmondása alapján soha senki sem látta még betegnek.
Újból kezembe veszem teámat, és kimérten kortyolgatom. Két korty között mindig óvatosan feltekintek, mintha arra várnék, mikor szólal meg vendégem. Nem tudhatom, mennyire elégíti ki elvárásait az elhintett információ, és hogy mennyiben változtatja ez meg társalgásunk irányát. Még mielőtt reagálna, két korty között egy apró megjegyzést közbeszúrok.
- Tudja, ezek után magam is elcsodálkoztam rajta, vajon a bűvészek trükkjeiből mennyi lehet az, ami valóban trükk?
Sejtelmes mosolyt fűzök mondandómhoz, hiszen ezt valóban érdekes elgondolásnak tartom. Jómagam úgy hiszem, több a titok, mint sejthetnénk. Hogy is gondolhatnám másként? A tudományok embere vagyok! Pontosabban... a tudományoké vagyok. Igen, ez így pontos.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Kedd 13 Május - 10:31

- Ó, dehogy..! – bevallom én bármikor, hogy kevéssé értek a biológia, vagy a genetika rejtelmeihez, ez nem is kérdés. Épp ezért vagyok itt. De hogy erre valóban a nagyszerű szó-e a megfelelő, afelől nekem erős kétségeim vannak. Nagyszerű. Hát, tényleg nagyszerű, hogy mindebbe sikerült belekevernem magam, nagyszerű, hogy durván egy hónapra nem emlékszem az életemből, pedig a nyomok alapján meglehetősen forgalmas és eseménydús egy hónapról van szó, nagyszerű, hogy emiatt kis híján lefokozott a CIA, és az is nagyszerű, hogy az öcsémmel együtt normális munkák helyett olyan dolgokat hajkurászunk és kergetünk megszállott módjára, amik és akik a legtöbb ember szerint nem is léteznek. Ahelyett, hogy efféle kitörésre ragadtatnám magam, természetesen udvarias érdeklődéssel, és halovány, nyugodt mosollyal  hallgatom a lelkesedés diktálta szavakat. Nem baj, hogy ennyire lelkes, sőt, remélem, hogy ez azt jelenti, a továbbiakban sem fogja feszélyezni a beszédtéma, és esetleg még egyenes is lesz velem a további kérdéseimet illetően, noha könnyen lehet, hogy fogok a mai nap során még falakba ütközni. Természetesen afelől bármikor biztosíthatom, hogy harmadik félhez nem jut el semmi, ami itt elhangzik, de attól még egyáltalán nem biztos, hogy bármi oka is lenne együttműködni velem, vagy akár csak segíteni is az ügyemet. Hiába, nem cselekedhet mindenki teljesen önzetlenül, ingyen, vagy úgy ahogy kedve szottyan, ha valami megbújik a háttérben, ami ezt megakadályozhatja…
- Ami azt illeti létezik, valóban. Nem mondanám, hogy teljes egészében ismerném, vagy meg tudnám magyarázni az illető képességét, de létezik. És valóban bámulatos…ugyanakkor megnyugtató is valamelyest, hogy az univerzum ismert törvényei alapján még efféle képtelenségnek tűnő dolog is logikusan leírható – mert egyébként nem sok megnyugtató dolog van ebben a történetben, az már egyszer biztos. Gyerekeket lehetne riogatni például egy effajta képességgel, olyan az egész, mint egy rossz vicc, különös hatalommal bíró emberekkel, akiket maximum a mozivásznon és könyvekben láthat viszont az ember, nem pedig a valóságban. Mintha csak a fantázia szüleménye lenne mindez. Ehhez viszonyítva tényleg nem kevéssé józanító az, hogy minderre tudományos magyarázat létezik. Nekem legalábbis, mint egyszerű embernek, ez valóban megnyugtató.
- Ne haragudjon, ha indiszkrét a kérdés, de mire alapozza az ezekkel az emberekkel, az efféle fejlődéssel kapcsolatos elméletét…? Volt szerencséje hasonló esetekhez? – mert ugyebár, számomra ez az igazán létfontosságú.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 10 Május - 14:49

Meglepetten tekintek ki teám mögül, majd elismerően biccentek a homlokegyenes kinyilatkozásra reagálva. Eddigi sejtésem bizonyossággá vált: Az ifjú hölgy mutánsokról kíván társalogni velem. Az még kérdéses számomra, vajon engem gondol ilyen tekintetben kívülállónak, avagy másokról kíván tőlem informálódni. Tekintetbe véve, hogy eddig sem volt igazán naprakész fizikusi szakmai tevékenységem kapcsán, valószínűleg nem tudományos értekezés a célja. Meglátjuk, mennyire céltudatos, és pontosan mit is akar. Kedvemre való a társasága.
Szám széles mosolyra húzódik, szemeimet nagyra nyitom, testtartásom és mimikám egyértelműen a lelkesedés jeleit mutatják beszélgetőpartnerem felé.
- Nagyszerű, Ms MacTaggert, nagyszerű! Sosem mertem volna remélni, hogy egy könnyed péntek esti teázás közben kedvenc tudományágam legnagyszerűbb nyalánkságait fogjuk kitárgyalni országunk egyik őrangyalával. Még ha - ne vegye kérem bántásnak - laikusról legyen is szó.
Csészémet az asztalka szélére helyezem, kezeimet pedig magam elé helyezem. Ujjaim összeérnek, gesztusaim várakozást tükröznek. Láthatóan össze kell szednem szavaimat, mielőtt hosszabban hozzászólnék az imént említett példákhoz.
- Nos, tudja, a tűz egy igen érdekes jelenség. Zavaróan sok alternatívát tudnék sorolni magának lehetséges megoldásokról, hogyan is gyújthat fel látszólag puszta akaratával bármit. Ugyanakkor amit mondott az árnyékokról, nos az már a kvantummechanika tárgyköre lesz. Egyik neves fizikushoz fűződik az elnevezés, de várhatóan még egy-két évtizedbe bele fog telni, mire a szakma nyelvezetének részévé válik. De hogy szavamat ne feledjem, itt vélhetően nem is az árnyék, mint jelenség szerepel a nem is oly kicsiny egyenletben.
Szinte egyetemi professzorrá válhatok kívülről, ahogy máris tudományos fejtegetésbe fordítom a beszélgetést. Igaz, Moira laikus lévén várhatóan csakis haszonélvezője lesz, nem pedig aktív részese dialógusunk ezen szakaszának.
- Itt egészen konkrétan azt a tényt használjuk ki, hogy az atomok energiaminimumra törekszenek. Akárcsak egy gépjármű. Mikor egy helyben áll, kevés a mozgási energiája. Ilyenkor a legkiszámíthatóbb, legbiztonságosabb állapota szempontjából. A fotonok becsapódása - ha nem haragszik, a részecske- és hullám természet okán felmerülő anomáliákra most nem térnék ki - kevésbé előnyös erre az állapotra, szemben egy leárnyékolt közeggel.
Néhány pillanatra láthatóan eltöprengek. Komoly fejtörést okoz, milyen megfogalmazást alkalmazzak. Olyan út kell, miként saját magam számára sem hangzik ostobán mondandóm, ugyanakkor vendégem is megértheti.
- Az anyag létezésének és elhelyezkedésének sokféle állapota lehet. Ha az ön által említett eset valóban létezik, minden bizonnyal egy más fajta állapotba kerül ilyenkor. Vagy még inkább más fajta helyre. Több, mint három dimenzióban mozog, bár korlátok között. Amennyiben ezt teljes sötétségben már nem képes megtenni, valószínűleg szüksége van valamiféle útmutatásra, mint úszónak a part látványára tájékozódás céljából. Gépi megoldásra néhány kiváló szaktekintélynek - nekem - máris volna ötlete, miként utazzon át odaátra. Az az eshetőség viszont, hogy erre élő szervezet önerőből képes legyen, bámulatos, nem gondolja?
Újból kézbe veszem teámat, és várok. Eddigi okító stílusom visszavált csendes, úrias, diplomatikus modorosságba. A mosoly, ha szelídebben is, de marad.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Pént. 9 Május - 19:30

Láthatólag a professzor egyelőre nem óhajt hanyatt-homlok menekülni a társalgás témája miatt, bár tény az is, hogy valamelyest messziről közeledünk a lényeghez. Egyelőre. Ahogy teljesen én sem tehetem meg, hogy minden kártyámat vígan lobogtatom, mindenféle kertelés nélkül, nem várom el ezt másoktól sem. Pláne úgy, hogy nem nagyon volt még szerencsém „civilhez”, aki nyíltan és mindenféle zavar nélkül ki merte volna ejteni a száján azt,  hogy igen, hölgyem, mutánsok márpedig léteznek. Még ugyancsak újszerű ez az egész világnak, legalábbis én kitartóan így érzem, és pontosan megértem azt is, miért nem lehet ilyesmit mindenki számára ismeretes, hát még elfogadott tényként kezelni. Ez egy nagyon is szokatlan, és kínos kérdés, amit nagy gonddal lehet csak körbe járni. Ha ez az egész valaha is kitudódik – márpedig a titkoknak ugye megvan ez a rossz szokása… -, akkor annak be nem látható következményei lehetnek. Elég ehhez körbenéznem a közvetlen környezetemben, akik előtt ismeretes a dolgok alakulása. Ahány ember, annyi féleképpen reagálnak a mutánsok létezésére, és talán mondanom sem kell, sokan rögtön fenyegetésként értelmezik a dolgokat. Az emberi természet már csak ilyen…véletlenül se legyen nálunk senki erősebb, okosabb, vagy bármilyen tekintetben több…
Nem egyszer fordult meg az én fejemben is, hogy a mutánsok grandiózus leleplezésével hamarabb elérhetném a célomat, talán előcsalogathatnám azt is, akit keresek. Végül soha nem sikerül meggyőznöm magam arról, hogy ez lenne a helyes út. Nem érzem úgy, hogy hatalmamban állna ilyesmit véghezvinni. Nem is igazán akarom. Más utat kellett hát választanom.
- Valóban bámulatos fejlődésre képes az emberi faj. De ami azt illeti, némileg extrémebb példákra gondoltam, mint a gyorsaság. Az elmúlt évben találkoztunk emberrel, aki egy szál gyufa nélkül volt képes lángra lobbantani egy egész épületet. Vagy eltűnik, mintha szürke szamár a ködben és az árnyékokban közlekedik. Emberek, akik állati alakot képesek ölteni… - nevetséges érzés egy kicsit még mindig teljesen tárgyilagos hangnemben kijelenteni efféle dolgokat, de kétsége nem lehet afelől, hogy egészen komolyan beszélek, ezekkel az esetekkel ténylegesen találkoztam az elmúlt három évben. Persze egyelőre szándékosan nem azokat a mutánsokat említem, akiket én keresek…főleg, hogy nem mondhatom el igazán, tényleg találkoztam velük, ez inkább csak…erős feltételezés.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Hétf. 5 Május - 14:44

Alfréd mikor felém pillant, csak bólintok, és ő már tudja is a dolgát. Csak a szokásos, két cukor, egy kevés citrom. Frissen facsart citromléből, ahogy szeretem. Nem igazán tudnak meghatni az új fajta hóbortok, mint a palackozott citromlé. Nem olyan, mint az igazi. Komolyan, néhány évtized, és az emberek a húst is mesterségesen próbálják majd pótolni. Nem, hogy étkezésnél, de szexuális aktusokhoz egyaránt. Ennél még a laborpatkányokkal is jobban bánnak.
Az, hogy a munkája során bizonyult fontosnak ez a terület, számomra többet elmond, mint másnak mondana. Érdekes, hogy a korok előrehaladtával divatból kötelező jellegűvé vált a diplomáciai jellegű hadviselés, amivel olykor csak megindokolják, máskor szinte teljes egészében helyettesítik a hagyományos háborúskodást. Miért lehet fontos ez itt? Pofon egyszerű. Csakis az érezheti magát többé-kevésbé biztonságban ebben a fajta háborúban, aki kellő mennyiségű és minőségű információval rendelkezik. Márpedig az a múltkori összetűzés, ami megboldogult üzlettársam közreműködésével végbement, egészen biztosan felhívta az addig naivan lábukat lógató elhárítási vezetők figyelmét egy új fajta változóra taktikai egyenleteikben. Talán éppen ezért van most itt az ifjú hölgy. Legutóbbi írásom komolyan pedzegeti az efféle komoly elváltozások létezésének lehetőségét, melynek következtében felettesei akár arra is gyanakodhatnak, hogy számukra hasznos információval rendelkezhezem kiemelkedő egyedekről. Nos, ha így sejtik, igazuk van. Végül meglátjuk majd, mit tud a hölgy, és hasznos lehet-e számomra. Első vizsgálódásom eredménye szerint egészséges, nem rendelkezik különösebb testi elváltozással vagy egyéb furcsasággal.
- Ugyan, kérem! Ha oly könnyedén megbotránkoznék újszerűnek ható ötletektől, sosem kaptam volna meg a Nobel-díjat vagy  a Medal of Meritet. Tavaly előttig az is csak elmélet volt, hogy ember képes lehet tizenegy másodperc alatt teljesíteni a száz méteres futótávot. Bár nem tudom, jól értem-e, milyen irányból kívánja megközelíteni ezen kutatási témakörömet.
Aprót kortyolok a teámból, majd várakozón tekintek a fiatal hölgyre. Kíváncsi vagyok, mennyire kíván nyílt lapokkal játszani. Annyi bozonyos, hogy puszta hóbortból nehezen mondanék neki bármiféle konkrétumot is tapasztalataimból merítkezve. Számomra kényelmesebb lett volna, ha ezek a mutánsok a háttérben maradnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Vas. 4 Május - 23:50

- Kérem – udvariasan mosolygok, engem nem zavar a terjengősség, legalábbis egyelőre nem, hiszen valójában a közelében sem értünk annak, ami engem leginkább érdekel. De nem illik ajtóstul rontani a házban. Nem csak nem illik, de alapvetően elég rossz stratégiának tartom, és az egyenesség véletlensül sem azonos a sürgető türelmetlenséggel - Csak egy kis citromot kérnék. Köszönöm – válaszolom meg a visszatérő Alfréd kérdését, mielőtt még tovább gördíthetném a beszélgetést, egy korty erejéig ajkaimhoz emelem a csészét is, hiszen hidegen a tea nem az igazi.
- Sajnos csak laikus vagyok, ami a tudományokat illeti, de ez a terület mostanában ugyancsak fontosnak bizonyult a munkámban, ezért az érdeklődés – aminek ugyebár egy szava sem hazugság. Persze kezdhetném azzal a finomkodó kérdéssel, hogy mennyire tartja Mr. Appleton lehetségesnek, hogy ez a fajta törzsfejlődés már ilyen markánsan végbe is ment a társadalomban, mint ahogy az elméletben lehetséges lenne. Nem sokan mondják ki nyíltan, hogy bizony, gyanúnk szerint különleges emberek már rég velünk együtt élnek ezen a földkerekén. Sejtem, sokan bolondnak tartanák az efféle írások szerzőit, és nem is hibáztatnám az embereket. Még számomra is hihetetlen és megdöbbentő ez az egész, pedig volt már rá három évem, hogy megbarátkozzam a gondolattal. Azóta újfent volt szerencsém (?) különleges emberekkel találkozni. Volt, hogy ártalmatlannak minősültek, volt, hogy összetűzések miatt kerültek a CIA szeme elé, és sajnos ez a gyakoribb forma. Ami pedig a nyomokat illeti…egyikük sem bizonyult egyelőre túl nagy segítségnek azon túl, hogy arra kértem őket, tartsák nyitva a szemüket és értesítsenek, ha egy bizonyos telepatával hozná össze őket a sors.
- Talán Önt kevéssé botránkoztatná meg, ha azt mondanám, volt szerencsém olyan embereket megfigyelni a munkám során…akik legkevésbé sem nevezhetőek hétköznapinak, a képességeiket figyelembe véve – nyugodtan, kissé tán fürkészőn pihen a tekintetem a fizikuson. Talán kicsit könnyedén kiadom ittlétem okát, de az idő bizony pénz…nekem ugyan nem, számomra az idő egy konok, hátráltató tényező, és már nem érek rá két kézzel szórni, ez viszont megtanított arra, hogy másokét se raboljam feleslegesen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 3 Május - 15:23

Határozottan úgy tűnik, illemtudó ügynököt küldött ezúttal a CIA. Odafigyel a mozgására, mit és mikor mond, és még csak nem is hordja fenn az orrát túlságosan. Ízlésesen öltözködik, választékosan beszél. Nem egy körbe tartozunk, de nagyon igyekszik, és ezt becsülöm.
Eleinte az volt a gyanúm, hogy talán valaki eltűnt a környéken, és utána nyomoznak. Vagy megkérnek, hogy támogassam őket a találmányaimmal. Nem, mintha nem használnák így is elmém rengeteg innovatív szüleményét. Ebből csak néhányat alkottam jelenlegi személyazonosságom használatával, de ez most mellékes. A fontos és érdekes számomra most az, hogy egyik publikációm iránt érdeklődik az ügynök.
- Tudja, a fizika, mint tudományág a világegyetem megismerésének tudománya volt. De miért is akarja az ember annyira megismerni a világot? Természetesen azért, hogy megtalálja benne a saját helyét. Ha körülnézünk, a világ hatalmas, és egyre csak tágulni látszik minden újabb információmorzsával. Ezért lehetséges az, hogy az orvostudomány valódi tudománnyá válásával és a fizika kémiává, majd a kémia biológiává fejlődésével az emberiség önmaga megismeréséhez. Elnézését kérem a hosszas felvezetőért, de ezt fontosnak éreztem. Röviden megválaszolva a kérdését, már fizikusi pályafutásom előtt is komolyan foglalkoztatott az ember mibenléte és fejlődése.
Mindig is szerettem a tudományról beszélni. Különösen olyanoknak, akiket láthatóan érdekel, és a megértéshez is kellően kifinomult intellektussal rendelkeznek. Ritka az ilyen társaság, ezért valódi öröm a házamban tudni efféle személyeket. Ki tudja, talán még kiderül, hogy ő maga is a tudományok embere. Úgy sem ártana egy kis támogatás a kormányszervek részéről, néhány évtizeden belül ötvözni akarom a fúziós és a tórium alapú erőmű koncepciómat. A támogatást úgy is megkapom, de megnyugtatóbb érzés, ha maguktól adják. Főleg mostanság, hogy mindenütt egyre gyakrabban feltűnnek ezek a mutánsok.
Közben Alfréd is megérkezik a teával. Leteszi középre a kisasztalra az ezüsttálcát, majd megemeli a kancsót. Rám pillant, én pedig egyből a hölgy felé mutatok, így hozzá fordul.
- Hölgyem, tejjel vagy citrommal kéri a teáját? - kivárja a választ - Hány cukrot tehetek bele? - ismét vár - Parancsoljon, hölgyem!
Össze is készíti, majd odalép vele, és finom mozdulattal átadja. Barátságos, fehér alapon zöldes mintázatú teakészlet. Leginkább a nyári tiszta eget és a zöld ligeteket idézi színvilágával. A tea markáns, erőteljes, de inkább csak hatásában mint ízében.
- Esetleg ön is valamelyik kutatólabor munkatársa, vagy egyszerűen csak tudományos érdeklődésűnek mondja magát?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 3 Május - 12:20

- Igen, üdvözlöm. Köszönöm – fennakadhatnék tényleg az efféle formaiságokon, na meg önmagában a grandiózus környezeten, de nagy levegőt veszek mielőtt átlépném a küszöböt, és inkább azt játszom, hogy ez egyáltalán nem szokatlan körítés egy efféle találkozóhoz. Mindenesetre átlagos délutáni munkának valóban nem nevezhető, már csak azért sem, mert valójában ez nem is hivatalos munka. Mostanában sokkal többet nyomozok a saját szakállamra, mint a CIA ügyeit elvállalva, de azt hiszem még mindig arra várnak, hogy olyan információkat szállítok nekik, amikor végre felhagyok a kis missziómmal, amiért megérte elnézniük nekem az efféle kis hóbortokat. Magam sem tudom már, hogy mire számítsak, miként fog véget érni ez a kis történet, de hát csak akkor tudhatom ezt meg, ha már valóban véget ért. És én már alig várom, hogy emlékeim teljes birtokában, visszatérhessek a régi kerékvágásba. Ha ez egyáltalán lehetséges még. Sokszor gondoltam rá, hogy talán olyan emlékeket vesztettem el, amelyek gyökeresen megváltoztatták volna az életemet, de az az igazság, hogy az emlékeim nélkül is épp eléggé megváltozott minden…azok után, hogy valóságos tényként kezelem a mutánsok létezését, nehezemre esik elképzelni még ennél is megbotránkoztatóbb dolgot.
Követem a komornyikot a folyosón át, jól nevelt vendég vagyok és nem tátom a számat, igyekszem nem megbámulni semmilyen berendezési tárgyat, pusztán pontosan megjegyzem, merre indulunk és merre tartunk a bejárati ajtó helyzetétől. Szakmai ártalom. A nappali helyiségbe beérve szerencsére hamar szembetalálom magam azzal, akit kerestem, és udvarias mosollyal köszöntöm - Mr. Appleton! Moira MacTaggert, üdvözlöm. Köszönöm, hogy időt szakít rám – CIA ide, vagy oda, ha az ember megengedheti magának, igenis viselkedjen úgy, mint akit jó modorra is tanítottak, nem csak arra, hogyan fegyverezzen le másokat, vagy járjon túl a bűnözők eszén. Kezet nyújtok természetesen, s noha kézfogás helyett kézcsók lesz belőle, ami az én szakterületemen meglehetősen ritka dolog, nem mutatom annak jelét, hogy ez kellemetlennek bizonyulna.
Amikor hellyel kínálnak természetesen szemben telepedek le a férfival, mégis csak így a legkényelmesebb beszélgetni - Egy teát elfogadok, köszönöm szépen – pillantok az inasra, magamban szinte nevetek azon, hogy ebben a környezetben milyen természetes választásnak hat a tea, bármilyen más munka esetén meg csak a kávét dönti magába az ember. De ez most igazán nem fontos - Igazán nem szeretném feleslegesen rabolni az idejét, így hát egyenesen rátérnék a tárgyra, ha nem bánja – és hát a férfi kérdésére adja is magát a válasz - Nemrég volt szerencsém olvasni egy tanulmányát. A törzsfejlődésről és az emberi teljesítmények határairól…nem köntörfalaznék, mostanában minket kimondottan érdekelnek az efféle témájú tudományos publikációk. Önt, mint fizikust, mióta foglalkoztatja ez a körkérdés…?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Csüt. 1 Május - 17:00

Ritkán kapok hivatalos telefonhívást. A tudományos társaságok jobb szeretik a levélformát, az egyebeket pedig rendszerint mással intéztetem. Kifejezetten meglepett, mikor Alfréd elmondta, hogy a CIA-től kerestek. Nem mondom, ott is megvannak a megfelelő forrásaim, de erről egyik sem értesült. Meg van erre is a megszokott eljárásunk: Alfréd megmondta a nőnek - mert mint megtudtam, egy nő az illető -, hogy pénteken késő délután tudom fogadni.
Az eljárás - ahogy mindig -, most is működött. Alfréd nyitja az ajtót. Talán harminc környékén lehet, de a fiatalos arcával ha frissen borotvált, úgy húsz körülinek nézhet ki. Ezzel a jól fésült hajjal úgy nézne ki, mint egy szteroidozott gimnazista. Szerencsére a kimért modora, a frakk és a kifinomult beszéde sokat javít a fellépésén.
- Jó napot! Miss MacTaggert? Kérem fáradjon be! - félreáll az ajtóból, és beengedi a vendéget. Becsukja az ajtót mögötte, és újra odalép hozzá - Mr Appleton már várta. Kérem, kövessen!
Átvezeti az előtéren, el a lépcsők mellett, majd jobbra fordulnak, át egy rövid folyosón, és be egy nappaliba, ami egy kisebb könyvtárral is ki van egészítve.
Éppen a teraszajtón nézelődöm kifelé, mikor lépteket hallok. Felöltöm legszebb vendégváró mosolyomat, és úgy fordulok az érkezők felé. Kezeimet kissé széttárom magam előtt.
- Á, Miss MacTaggert! Üdvözlöm szerény hajlékomban! Edward Victor Appleton, szolgálatára!
Kezemet nyújtom felé. Ha viszonozza, természetesen kezet csókolok neki. Persze hivataloskodás, feminista mozgalmak és egyéb marhaságok, de ettől még nő marad. A nők pedig szeretik, ha nőként kezelik őket, amíg ez egy kis lovagias udvariasságot jelent. Az egymással szembefordított kanapék felé mutatok. Közöttük dohányzóasztal - ami nálam inkább teázó asztalként funkcionál. Ennél jobban nem lihegem túl az ültetést. Inkább helyet foglalok a messzebbik kanapén.
- Hölgyem, hozhatok önnek valami frissítőt? - kérdezi Alfréd, majd a választ megkapva meghajol, és távozik a helyiségből.
Rá se hederítek, a dolgát végzi, és azt is jól. Ehelyett figyelem az ügynököt, majd magamhoz veszem a szót egy pillanatra, hogy megadhassam neki. Furcsák ezek az udvariassági körök, de működnek.
- Nos, miben lehetek a szolgálatára ezen a kellemes napon?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
ember
I just believe my eyes
Play By : Rose Byrne
Hozzászólások száma : 68
Kor : 34TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   Csüt. 1 Május - 11:39

Kiszállok a kocsiból, és becsapom az ajtaját. Nos, ez az, amit mifelénk már nem is háznak szokás nevezni. Más napokon talán hosszas gondolkodásba és elmélkedésbe bocsátkoznék arról, hogy egy fizikus, noha ismert fizikus, úgy egyébként miért és hogyan landolt egy ilyen birtokon, de ahogy mostanában gyakran másoknak is emlegetem ezt az unos-untalanságig ismételt mondatot: ki vagyok én, hogy még bármin is meglepődjek? A türelmem, az egyre fogy, csorog lefelé, a homokóra egyik tartójából a másikba, szemenként, de amikor minden csepp lezuhant, megyek, és egyszerűen csak megfordítom a kis szerkezetet, és kezdődik előröl a mókuskerék. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy félúton feladjam. Nem mintha bármi jelét is kaptam volna mostanában annak, hogy haladok valamerre, és már fél úton vagyok, de azt pontosan tudom, hogy túl messzire mentem már az úton ahhoz, hogy csak úgy visszaforduljak. Már nem megy. Már nem tudok máshogy élni. Minden apró kis jelre, vagy jelnek vélt valamire egyszerűen muszáj lecsapnom, és kész. Ha nem tenném, örökké kísértene a „mi lett volna ha?” kérdése, és már nem vagyok hajlandó több megválaszolatlan kérdést a vállamra venni. Akad belőlük épp elég, ezzel bárki egyet érthet.
Hivatalos mivoltomban vagyok itt, amikor megnyomom az első csengőt, ami szemmagasságba kerül, nem kapom elő mégsem a jelvényemet. Vélhetőleg már várnak, és pontosan tudják, ki vagyok. Esetenként lehet, hogy nem az egyenes út a legcélravezetőbb, ugyanakkor nem szeretek játékokat játszani, főleg nem, ha a saját sikerem a tét. Persze Evannak azért hagytam egy üzenetet a rögzítőjén, hogy hova és kihez megyek ma. Az óvatosság nem egyenlő egy hazugsággal. A fülem mögé tűröm a tincseket, amelyeket a szél az arcomba fúj, és mint maga a megtestesült türelem várom, hogy valaki ajtót nyisson. Ha mondjuk egy kutyajelmezbe bújtatott komornyik lenne az, még arra sem rezdülne arcizmom, azt hiszem…és igyekszem nem túlságosan nagy reményeket támasztani ezen kis találkozóval szemben. A legújabb, mutáns génre utaló, vagy azokkal nyíltan foglalkozó tanulmányok nagy részéhez volt már szerencsém, az elérhető szerzők azonban eddig sosem tudtak olyan nyomot adni, amelyen közelebb kerülhettem volna ahhoz, akit keresek. Jobb nem abban reménykedni túlságosan, hogy most ez másképp lesz. Egy próbát azonban mindenképpen megér.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

mutant and proud

avatar
független
loneliness is a gun
Play By : Jonathon Young
Hozzászólások száma : 577TémanyitásTárgy: Nikola Tesla vityillója   Szomb. 26 Ápr. - 10:41

Névleges tulajdonosa Tesla jelenlegi hivatalos személyazonossága, Edward Victor Appleton, fizikus.


A huszadik század elején épült kastély elegáns, karbantartott kerttel és a hozzá tartozó birtokkal, melynek nagyobbik részét erdő borítja. Megközelítése nem nehéz, inkább hosszas a birtok kiterjedése miatt.


Jól látható, hogy sem az építésnél, sem azóta nem sajnálták rá a pénzt. Tökéletesen jó állapotban van minden szempontból. A környéken még vadászatra is lehetőség adódik, ha valakinek erre lenne igénye.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
mutant and proud

TémanyitásTárgy: Re: Nikola Tesla vityillója   

Vissza az elejére Go down
 
Nikola Tesla vityillója
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
4 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Heroes of X-Men: Reunion :: Városok, egyéb helyek :: Otthon, édes otthon :: Nikola Tesla kastélya-